Cheese Please!
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Kaas en diëten gaat niet helemaal samen, maar wat voor sommigen is het moeilijk om deze guilty pleasure helemaal af te zweren. Voor veel mensen wordt het beschouwd als een bron van vet en calorieën, maar vergeet niet dat het ook een bron is van calcium, eiwitten en vitamine D. Het maken van de juiste keuzes in het tegenwoordig enorme assortiment aan kazen in de supermarkten, kan je met mate nog altijd genieten wat kaas. Wij zetten de gezondste opties op een rijtje!

Feta kaas

Deze populaire Mediterraanse klassieker staat bekend om zijn scherpe smaak. Hierdoor heb je helemaal niet zoveel nodig voor het gewenste effect in je salade. Hierbij komt dat het valt onder de categorie kazen met relatief minder calorieën (75 calorieën per 100 gram). Nog een extra voordeel: feta is gemaakt van geitenmelk en daardoor geschikt voor mensen met lactose-intolerantie.

Geitenkaas

Verbaast? Ook deze kaas valt onder de categorie kazen met weinig calorieën, maar verschaft nog meer proteïne per portie dan de fetakaas: mar liefst 5 gram proteïnen per 100 gram kaas welteverstaan! Een goede suggestie is om in een salade je vlees als eiwitbron te vervangen door deze geitenkaas.

Hütekäse

Dit is een gouwe ouwe onder de trouwe volgers van diëten als een verantwoorde snack die je tevreden houdt tussen lunch en avondeten in. Hütekäse is de absolute eiwittopper in dit rijtje met maar liefst 16 gram eiwitten per 100 gram kaas. Combineer het met vers fruit en om het extra gezond te houden, kun je het beste de hütekäse met een lage hoeveelheid zout erin nemen.

Ricotta

Deze populaire Italiaanse kaas afkomstig van schapen wordt gebruikt in lasagnas tot desserts en bevatten maar 39 calorieën per 100 gram kaas.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP