Close grip bench press
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Close grip bench press is een push oefening ( wegduwen van gewicht). Doe je de oefening voor de eerste keer? Laat er dan iemand achter staan om je te ‘spotten’, assisteren.

Welke spieren worden er gebruikt bij de close grip bench press

– Triceps
– Elleboogspier

Beschrijving

Je gaat liggen op je rug op een bankje. Je pakt een stang zodanig beet dat je armen loodrecht boven je schouders bevinden en gericht naar het plafond. Je laat de stang, doormiddel van het buigen van de ellebogen, naar achteren bewegen zonder dat daarbij de bovenarmen worden verplaatst. Daarna breng je de stang weer terug in zijn begin positie. Houd er rekening mee dat de armen bij terugkomst niet helemaal worden gestrekt. Het is de bedoeling dat er altijd spanning blijft bestaan op de spieren van de triceps. Met deze oefening train je gerichter de triceps dan bij het dippen. Dit komt omdat er bij deze oefeningen meer stabiliteit en coördinatie verlangt wordt van de schouderspieren.

Variatie

Dippen op step/bankje
Zet je handen op schouderbreedte neer, waarbij je vingers richting het lichaam zijn. Strek je benen helemaal voor je uit en zorg er dan voor dat je billen ongeveer ter hoogte zijn van je handen. Zak vervolgens in totdat er ongeveer een hoek van 90 graden in het elleboog gewricht zit. Druk jezelf nu weer naar de beginhouding en strek daarbij je armen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP