Concretiseren van je trainingsdoel
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Voordat je ook maar kan beginnen met krachttraining, is het van belang om je doel te kiezen. Om je doel te bereiken is het van belang om je aantal sets en herhalingen (reps) hierop aan te passen. Heb je als doel om sterker te worden, dan moet je minder dan acht herhalingen maken. In principe worden vijf en zes herhalingen dan als standaard aangegeven.

Om alledaagse activiteiten goed te kunnen uitvoeren, denk hierbij aan meubels versjouwen, tuinieren etc, is het verstandig om te kiezen voor acht tot vijftien herhalingen. Het is zinloos om achteloos herhalingen te gaan maken.

Het grootste verschil tussen kleine sets met zwaar gewicht en grote sets met minder zwaar gewicht, is het opbouwen van kracht. Zwaar tillen is hetgeen dat de meeste kracht en spiermassa geeft. Houdt hierbij heel goed in de gaten om de juiste techniek te hanteren, vraag desnoods om hulp. Om het maximale resultaat te krijgen moeten de laatste ‘reps’ nog maar net te doen zijn, ongeacht het trainingsdoel.

Pas ook variatie toe. Dit is de manier om je lichaam niet steeds dezelfde prikkel te geven. Varieer in gewicht, duur en trainingsvorm.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP