Creatief krachttrainen!
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Van alle gewoonten die je jezelf kunt aanleren, is regelmatig krachttraining doen toch wel een van de beste. Van alle kwaliteiten die je jezelf in de gym aan kan leren, denk flexibiliteit, stabiliteit, snelheid en postuur, is de kwaliteit van kracht als enige de kwaliteit die voordelen oplevert voor alle andere fysieke activiteiten die het lichaam moet ondergaan. Ben je beginner en wil je weten hoe jij het beste met krachttraining kan starten? Lees dan de creatieve beginnerstips van Perfect Body.

Stap 1. Praat met je dokter

Dit zeggen we niet alleen om een rechtszaak te voorkomen. Als je bijvoorbeeld weet dat je al geruime tijd last hebt van je heupen of al maanden te maken hebt met een zwakke knie of enkel, kun je het beste toch even contact opnemen met je dokter. Dat ene telefoontje of die ene e-mail kan je een hoop langdurig leed vermijden.

Stap 2. Leer de basis op de leukste manier!

Het leren van de basistechnieken van de krachttraining is net zo makkelijk als het opbellen van een personal trainer of zelfs een vriend die bereid is om je te helpen. Echter, om het leren van de technieken nog leuker te maken, kun je besluiten om alle basistechnieken te gaan leren in een grote groep. Trommel een paar vrienden op en nodig een goeie coach uit die je kan leren hoe het vak in elkaar steekt. Het leren met vrienden maakt je minder nerveus om alleen te starten met een nieuwe sport en helpt je aan elkaars niveau op te trekken. Ben je een krachttrainer op budget? Dan is het trainen in een groep natuurlijk ook meteen een lekkere goedkope optie!

Stap 3. Hou vol!

Hoe je het komende jaar ook van plan bent om krachttraining te gaan doen, ja een heel jaar, het belangrijkste dat je moet onthouden is dat om sterk te worden consistent trainen en luisteren naar je lichaam het allerbelangrijkste is. Dus in plaats van je continue zorgen te maken over spiergroepen, ‘sets’ en ‘reps’, kun je het beste de focus leggen op toewijding en creativiteit waarbij je steeds een stukje beter worden in het ‘optillen van dingen’. Begin klein: zelfs de kleine push ups die je op een dag doet, helpen je een stapje verder in de goede richting van je krachttrainingsdoelen.

Extra suggesties

– Werk in een groep naar dezelfde doelen toe. Niks werkt beter dan een community die elkaar motiveert en aansterkt in het bereiken van de juiste doelen.
– Maak het jezelf gemakkelijk. Gay, Saunders en Dowda (2011) hebben in hun onderzoek aangetoond dat het niet uit maakt hoe gemotiveerd iemand was om krachttraining te doen. De allesbepalende factor was gemakzucht. Maak het jezelf dus gemakkelijk en zorg dat krachttraining altijd binnen ‘handbereik’ ligt! Geen tijd voor de gym? Daag je collega uit om squats te doen op de parkeerplaats in de pauzes. Net zwanger geweest? Doe squats met je baby in je armen! Wees creatief! De wereld is je speelplaats!
– Nodig je vrienden uit voor een heus krachttraining festijn! Vraag je vrienden een plastic slee mee te nemen naar het park en sleep ze erdoorheen. Je kunt ze ook vragen zware dingen mee te nemen en er een wedstrijd van maken! Eindig de middag met een lekker koud biertje. Nogmaals, wees creatief en maak het vooral leuk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP