De 5 redenen om suikervrij te leven
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Suiker is de vijand van wie gezond wil eten. Dat hoef je niet zomaar aan te nemen, laten we eens naar een aantal redenen kijken waarom suiker ongezond is. Steeds meer mensen kiezen er zelfs voor om suikervrij te leven of om hun suikerinname drastisch te beperken. We geven enkele redenen waarom je suikervrij zou willen leven.

1. Suiker zorgt voor overgewicht
Suiker zit boordevol energie. Wanneer je veel suiker eet, heeft je lichaam een manier nodig om met die overtollige energie om te gaan. Dat doet het door die energie op te slaan in vetreserves. Extra kilo’s, met andere woorden. Iedereen die probeert af te vallen weet dat je suiker moet mijden als de pest. Wetenschappelijk onderzoek toont keer op keer aan dat suikers aan de basis liggen van de grootschalige epidemies van overgewicht en obesitas in de Westerse wereld.

2. Suiker is verslavend
Ben je gewoon om veel suiker te eten en kies je er van de ene dag op de andere voor om suikervrij te gaan eten, dan zal je merken dat je een soort ontwenningsverschijnselen begint te vertonen. Het voelt alsof je echt verslaafd bent aan suiker en eigenlijk is dat niet er van de waarheid. Het effect van suikerinname op het brein is heel gelijkaardig met het effect van angstaanjagende verslavende middelen zoals cocaïne.
Net als bij veel andere verslavende stoffen bouwt je lichaam trouwens een soort tolerantie op voor suiker, waardoor je steeds meer suiker moet innemen om je goed te voelen.

3. Suiker heeft geen voedingswaarde
Buiten energie is suiker eigenlijk niet veel waard. Het draagt nauwelijks bij tot de biologische procesens in je lichaam, behalve de voorziening van energie dan. Die energie kan je trouwens op een veel gezondere manier halen uit eiwitten en natuurlijke vetten.

4. Suiker verstoort je hormonenbalans
Hormonen regelen bijna alle processen in je lichaam. Onderzoek toont aan dat suiker een grote invloed kan hebben op je hormonenbalans, waardoor verschillende hormonen niveaus in je lichaam ontregelt raken. Dit kan ervoor zorgen dat je veel moeilijker gewicht verliest dan je zou willen, maar het kan ook leiden tot ernstige gezondheidsproblemen.

5. Je voelt je veel gezonder bij een suikervrij dieet
Hierboven gaven we een heleboel redenen waarom suiker slecht is, maar dat is niet alles. Suiker schrappen uit je dieet, een zogenaamd koolhydraatarm dieet, zal je namelijk niet alleen gezonder doen leven, maar je zal je er ook veel beter bij voelen. Je realiseert je plots dat je meer energie hebt, je slaapt beter, je kan je beter focussen en je hebt meer controle over je gewicht.

Suiker is een echte boosdoener wanneer het aankomt op gewichtsverlies. Een overdaad aan suikers in je dieet zorgt voor overgewicht en obesitas. Kies je ervoor om suikervrij te gaan leven, dan kan je alle negatieve effecten van suiker echter aan de kant zetten. Let er wel op dat een gezond dieet met het verbannen van suikers niet afgewerkt is. Je moet de suikers namelijk vervangen met een andere gezonde energiebron, zoals eiwitten en gezonde vetten. Supplementen, bijvoorbeeld eiwitpoeder, kunnen je daarbij helpen, zeker wanneer je spiermassa wilt opbouwen terwijl je gewicht verliest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP