De beste manier om je sportkleding te wassen
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Als je de film Rocky hebt gezien, ken je ongetwijfeld de wereldberoemde scene waarin Sylvester Stallone de trappen van het Philadelphia Museum of Art op rent. Ja? Gaan er belletjes rinkelen? Probeer je nu eens te bedenken wat hij in die bewuste scène droeg: een katoenen sweatsuit. Hoewel Rocky een inspirerend karakter is voor veel fanatieke sporters, is zijn keuze kleding wat twijfelachtig. In de tijd van technische microvezels moeten we er niet aan denken een work-out te doen in zweet absorberend katoen. Gedver. Dit betekent echter niet dat de kleding van vandaag vrij is van vieze luchtjes. Nu zijn die technische stofjes allemaal een stuk gevoeliger dan katoen. Wees je er daarom van bewust dat je bepaalde regels zal moeten volgen bij het wassen om de sportkleding in topconditie te houden. We zetten de regels op een rijtje!

1. Gebruik onder geen beding wasverzachter!

Wasverzachter is geneigd over de microvezels een soort verzachtende laag aan te brengen die ervoor zorgt dat de kleding niet effectief wordt gewassen. Door de laag wasverzachter absorberen de vezels namelijk het water niet goed meer.

2. Gebruik niet teveel wasmiddel

Om dezelfde reden als de wasverzachter is het van belang dat je wat minder wasmiddel gebruikt dan je gewoonlijk zou doen. Er zijn overigens een aantal wasmiddelsoorten op de markt die specifiek voor sportkleding zijn ontworpen. Als je het gevoel hebt dat je kleding na die laatste intensieve sportkleding echt flink riekt, dan kun je hier misschien gebruik van maken. Verwacht wel een wat hogere prijs.

3. Laat je sportkleding niet rondhangen

Een hete douche en met een goede kop thee op de bank ploffen na een work-out is hoogstwaarschijnlijk je eerste instinct. Probeer dit echter te negeren en gooi je dampende sportkleren gelijk in de was. Als je het laat liggen kan het gaan schimmelen. Niet echt lekker.

4. Weken

Als je alles hebt geprobeerd om die vieze luchtjes uit je sportkleren te verwijderen en het nog steeds niet is gelukt, probeer dan de kleren te weken in 1 deel witte azijn en 4 delen water. Laat het een halfuurtje in een emmer of in de wasbak weken voordat je de kleren in de wasmachine gooit. Zelfs de naarste luchtjes zijn hier niet tegen opgewassen.

5. Koud wassen

De technische vezels in sportkleding gaan veelal snel stuk. Ben je helemaal verzot op je Nikey outfit, dan kun je hem dus het beste koud wassen. Dat is de veiligste manier.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP