De gevolgen van teveel citroenwater
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Het drinken van citroenwater is een groeiende hype die wordt gebruikt bij het ‘detoxen’ van het lichaam of als onderdeel van een programma om gewicht te verliezen. In steeds meer schappen van ook de gebruikelijke supermarkten verschijnt de peperdure versie van dit geïmproviseerde flesje met een citroenschijf of een stukje munt erin. Het vormt een goede bron van vitamine C, potassium en vezels, maar een overdaad aan dit populaire drankje, kan ook negatieve gevolgen hebben.

Tanderosie

Als je dacht dat je je tanden een goede dienst verleende door alle suikerzoete frisdranken te vervangen met citroenwater, heb je het goed mis. De hoge zuurgraad in het drankje kan bij overconsumptie van het citroenwater het glazuur van de tanden aantasten. De tanderosie heeft tot gevolg dat je gevoelig wordt voor het eten van hele hete of koude producten.

Maagzuur

De hoge zuurgraad van het drankje kan ook invloed hebben op de mate waarin je maagzuur kan opspelen gedurende de dag. Brandend maagzuur betekent dat de zure maaginhoud terugstroomt in de slokdarm. Het sluitspiertje aan het einde van de slokdarm staat bij mensen die er frequent last van hebben veelal open of sluit niet goed waardoor vaker dan gemiddeld maagzuur de slokdarm in gaat. Dit kan een vervelend branderig gevoel veroorzaken in de borstkas. Het verminderen van voedingsproducten met een hoge zuurgraad heeft zich bewezen als een effectieve methode om dit te voorkomen. Als je al regelmatig last hebt van opspelend maagzuur, kun je de inname van citroenwater dus beter beperken.

Frequent urineren

Citroenwater bevat een goeie hoeveelheid vitamine C die erom bekend staat de nieren te stimuleren tot een grotere productie van urine. Dit helpt je lichaam overmatig vloeistof en sodium sneller te verwijderen uit het lichaam. Dit is ook precies waarom het drankje veelal wordt toegepast als middel om te ‘detoxen’. Het kan er echter ook voor zorgen dat je sneller gedehydrateerd wordt. Let er dus op dat je niet teveel citroensap toevoegt aan je water om het frequente urineren te voorkomen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP