De invloed van micronutrienten op je gewicht
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Terwijl experts over de hele wereld op zoek zijn naar de oplossing van de puzzel die obesitas heet, proberen mensen met overgewicht er alles aan te doen om de extra kilo’s kwijt te raken. Hoewel de wetenschap de oplossing nog niet heeft gevonden, zijn onderzoekers van Economics and Human Biology al een stap dichterbij de oplossing. Er is namelijk een verband gevonden tussen een tekort aan micro nutrienten en overgewicht die een vervolgonderzoek vereist.

Wat zijn micronutrienten?

Micro nutrienten zijn voedingsstofjes die slechts in hele kleine hoeveelheid in onze voeding voorkomen. Een volwassenen krijgt slechts 1 gram of minder aan deze voedingsstoffen per dag uit zijn voeding binnen. De micro nutrienten zijn onder te verdelen in vitaminen, mineralen (calcium, chloor, fosfor, mangesium, etc.) en sporenelementen (zink, koper, seleen, jodium, etc.). Veel van deze micro nutrienten zijn essentiële stoffen wat inhoudt dat het lichaam niet in staat is deze stoffen zelf aan te maken en het lichaam deze stoffen alleen uit de voeding kan verkrijgen. Om deze reden, komt het vaak voor dat er een tekort is aan micro nutrienten in het lichaam.

Het onderzoek

Gepubliceerd in 2007 door Economics and Human Biologie werd in het onderzoek gevonden dat er een directe link bestaat tussen een tekort aan micro nutrienten en overgewicht of obesitas. De kans dat je overgewicht hebt, is volgens het onderzoek 80,8% hoger als je kampt met een tekort aan micro nutrienten.

Andere studies verifiëren dit resultaat. Een groep onderzoekers aan de Medical College of Georgia in de Verenigde Staten onderzochten de link tussen een tekort aan vitamine D en overgewicht bij kinderen. Uit hun onderzoek onder 650 kinderen met een leeftijd tussen de 14 en 19 jaar oud dat de groep tieners met de laagste vitamine D inname het hoogste vetpercentage en de grootste hoeveelheid viscerale vetten in het lichaam had.

Een tekort aan micro nutrienten komt veel voor

De National Center for Health Statistics kondigde in 2008 al aan dat 9 op de 10 mensen kampt met een tekort aan micro nutrienten. Hiernaast werd ook geconstateerd dat het gebruik van medicijnen de afgelopen jaren sterk is toegenomen. Medicijnen kunnen de effectiviteit van micro nutrienten in eht lichaam doen afnemen. Zelfs mensen die trouw elke dag hun multivitaminen slikken, kunnen nog altijd te maken krijgen met ineffectiviteit van de nutrienten door medicijnen.

Nu het tekort aan micro nutrienten en het groeiend aantal mensen met overgewicht zo een probleem is gebleken, wordt er hopelijk spoedig aanvullend onderzoek gedaan naar de link tussen een tekort aan nutrienten en overgewicht.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP