De juiste calorieën bij een workout
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤

Om de spiermassa op te bouwen is een groot aantal calorieën nodig, maar het is ook belangrijk om de juiste combinatie aan calorieën tot je te nemen. Wij geven een aantal tips voor de krachttrainer die nodig zijn om door middel van gezonde voeding snel en effectief spiermassa op te bouwen.

Eiwitten

Deze voedingsstof is bekend onder de gebruikers van energierepen en proteïnenshakes. De voedingsstof is belangrijk voor het herstellen van de spieren na een workout. Een snel herstel van de spieren kan bijdragen aan het voorkomen van ontstekingen die kunnen ontstaan als de spieren teveel worden belast. Buiten dat draagt het bij aan de opbouw van de spieren, omdat het weefsel van de spieren uit proteïnen zijn opgebouwd. Veelal wordt de hoeveelheid eiwitten overschat. Een voldoende aan fruit, groente, vlees en magere zuivelproducten op een dag is veelal al genoeg.

Koolhydraten

Koolhydraten vormen een energiebron voor de spieren om tijdens de workout uit te putten. In de spieren wordt het opgeslagen in de vorm van glycoceen waarna het gebruikt wordt bij korte intense bewegingen. Een onvoldoende aan koolhydraten en dus glycoceen in het lichaam zal ervoor zorgen dat je snel raakt uitgeput tijdens de workout. De nodige hoeveelheid koolhydraten is afhankelijk van hoe lang je training is en hoe intensief je traint.

Vetten

Dit klinkt misschien vreemd, omdat een krachttrainer het liefst zo veel mogelijk calorieën tot zich wil nemen met zo min mogelijk vet. Toch zijn vetten benodigd bij de krachttraining. Iets minder dan 30% van alle calorieën die je tot je neemt, moeten bestaan uit onverzadigde vetten. Deze vetten komen voor in olijf olie, mager vlees, vis en noten en zaden.

Water

Tot slot is het natuurlijk belangrijk voldoende water te drinken tijdens het sporten. Je verliest vocht door te zweten en het gemis aan dit vocht moet door het drinken van water worden aangevuld. Hierbij is het belangrijk voor het sporten, tijdens het sporten en na het sporten genoeg water te drinken.

Na het sporten is het belangrijk nog wat te eten dat proteïnen en koolhydraten bevat. Dit helpt de glycoceen hoeveelheden in het lichaam weer op peil te houden en de spieren te herstellen. Eet hierbij niet een teveel aan proteïnen, want dit kan zorgen voor een vertraging in het glycoceenherstel en de rehydratie van het lichaam. Veelal wordt een verhouding van 4:1 aangehouden van respectievelijk koolhydraten en proteïnen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP