De rol van appelazijn bij een slechte adem
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Heb je binnenkort een hot date, een belangrijke sollicitatie of hoop je je slag te slaan binnenkort tijdens een avondje stappen? Dan zit je niet te wachten op een slechte adem! En je partner waarschijnlijk ook niet. Slechte adem is een vervelend verschijnsel die vaak met meer te maken heeft dan je orale hygiëne. Er zijn talloze huismiddeltjes bedacht om van een slechte adem af te komen en een ervan is het regelmatig gebruiken van appelazijn. Poets, schrob en spoel je er dus op los, maar helpt het je niet van de slechte adem af? Dan kan dit huismiddeltje jou redder in nood zijn.

De maag-, lever- en darmstichting beschrijft een aantal oorzaken van een slechte adem. Buiten aan gebrekkige mondhygiëne waarbij bacteriën op de achterkant van de tong blijven zitten en zorgen voor een slechte adem, zijn er nog vele andere oorzaken bekend die met de orale hygiëne niks te maken heeft. Zo kunnen roken en het gebruik van alcohol zorgen voor een slechte adem, maar ook het regelmatig eten van veel knoflook, uien en sommige kruiden en specerijen. Ook kan er sprake zijn van ontstekingen in de mond zoals een mondslijmvliesontsteking of een tandvleesontsteking.

Een wat ernstiger probleem is een slecht sluitend sluitspiertje tussen de slokdarm en de maag. Als dit sluitspiertje zich niet goed sluit kunnen de luchtjes uit de maag uit de maag ontsnappen en resulteren in een slechte adem. Dit kan voorkomen bij mensen met een middenrifbreuk of bij mensen die al langere tijd roken.

Te weinig maagzuur

Als het verteren van voedsel in je lichaam moeizaam verloopt, kan dit het een gevolg zijn van een tekort aan maagzuur in het lichaam. Het lichaam verlaat het lichaam pas als de brij in je maag een bepaalde zuurgraad heeft bereikt. Als je lichaam over onvoldoende maagzuur beschikt, blijft het eten dus langer in de maag wat nare luchtjes tot gevolg heeft. Naast een slechte adem kan dit ook zorgen voor een opgeblazen gevoel, misselijkheid en brandend maagzuur.

Appelazijn tegen een slechte adem

Als je grootmoeder je eens appelazijn heeft aangepraat, dan doe je er goed naar om naar haar te luisteren. Appelazijn heeft dezelfde kwaliteiten als maagzuur en verhoogd de zuurgraad in je maag. Op deze manier wordt het eten effectiever afgebroken en zal de last van nare luchtjes in je adem verminderen.

Gebruik van appelazijn

Voor effectief gebruik van appelazijn dien je voor en na de maaltijd een eetlepel appelazijn te drinken. Echter, het drinken van het azijn met een hoge zuurgraad kan de tanden ernstig beschadigen. Om deze reden kiezen veel mensen ervoor het appelazijn te verwerken met een glas water en het vervolgens op te drinken. Mocht je het zuur echt niet kunnen verdragen dan kun je het glas water met azijn nog een zoetje geven met een theelepeltje honing.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP