De top 3 vet verbrandende voedingsmiddelen
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Vet verbranden is wat we allemaal willen. Het is alleen niet eenvoudig om de juiste voedingsmiddelen te vinden die je daarbij kunnen helpen. Daarom nemen we in dit artikel enkele toppers door. Als je deze drie voedingsmiddelen regelmatig aan je voedingspatroon toevoegt zal je merken dat je sneller vet gaat verbranden.

Groene thee
Groene thee staat al lang bekend als een gezond afslankdrankje en die positie heeft het niet zomaar verworven. Groene thee bevat namelijk een stof met de mysterieuze naam EGCG, een afkorting voor het bijna onuitspreekbare “Epigallocatechine gallaat”. Op deze stof zijn al veel onderzoeken uitgevoerd en de experts zijn het er over eens dat dit de stof is waaraan groene thee zijn vet verbrandende eigenschappen ontleent. EGCG geeft een tijdelijke boost aan je metabolisme, zodat alle processen – inclusief vetverbranding – een stevig duwtje in de rug krijgen.

Groene thee is verder ook een uitstekend alternatief voor koffie, want het bevat eveneens cafeïne. Vervang je dagelijkse kop koffie door een flinke mok dampende groene thee en je metabolisme kan met volle overgave aan de dag beginnen.

Hete pepers
Misschien heb je al eerder gehoord dat hete pepers je sneller vet laten verbranden. Maar hoe kan dit eigenlijk? Dat is heel eenvoudig want de kenmerkende eigenschap van dit voedingsmiddel zorgt daarvoor: hete pepers zijn héét, en ze maken je lichaam ook heet.

Capsaïcine, een stof die aanwezig is in hete pepers, is verantwoordelijk voor de typische smaak die je niet alleen in je mond ervaart, maar in je hele lichaam. Na het eten van enkele hete pepers begin je wellicht wat te zweten en dat komt simpelweg omdat je lichaam het warm heeft. Dat komt omdat de stoffen in hete pepers je metabolisme doen versnellen, waardoor alle processen die hitte opwekken in je lichaam ook sneller gaan werken. Hierdoor verbrand je dus ook extra calorieën en gaan de vet verbrandende processen in je lichaam eveneens sneller. Je schakelt de versnelling van je hele lichaam als het ware een tandje hoger.
Hete pepers kan je rauw eten, maar ze zijn wellicht het lekkerste wanneer je ze in kruidige of exotische gerechten verwerkt. Hete pepers gaan bijzonder goed samen met soep, eieren en vlees.

Mager vlees
Dit komt misschien als een verrassing voor mensen die denken dat ze vlees moeten vermijden om gewicht te verliezen en vet te verbranden. Niets is echter minder waar, want het eten van mager vlees zoals kip is een uitstekende manier om vet te verbranden. Dat komt omdat mager vlees een gezonde bron is van eiwitten. Eiwitten kosten veel energie voor je lichaam om af te breken. Op die manier verbrand je tijdens het verteren van je voeding dus al heel wat calorieën en vet.

Wil je precies weten hoeveel eiwitten je binnen moet krijgen om vet te verbranden, klik dan hier.

Let wel op met de soorten vlees die je eet, want uiteraard is het eten van een bewerkt stuk varkensvlees geen goede manier om vet te verbanden. Het is belangrijk om altijd voor goede kwaliteit vlees te kiezen. Het liefst van grasgevoerde dieren.

Wil jij tips om snel af te vallen? Klik dan hier.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP