De ultieme anti-kater smoothie
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Soms drink je iets teveel. Op andere avonden drink je véél te veel. Je weet al wat je dan de volgende dag te wachten staat: hangend over de toiletpot met knallende koppijn. Voor deze momenten is dit smoothierecept de absolute redder in nood. Ontdek het zelf!

Of het nu de verkeerde keuze drankje was, het gebrek aan hydratatie of je gewoon wakker wordt met de meest brute kater die je ooit hebt gehad: deze smoothie mixt een stukje voedingswetenschap met een perfect staaltje culinaire vaardigheden om je snel een stuk beter te laten voelen. En het is nog lekker ook. Wat wil je nog meer?

De wetenschap achter het drankje
Je kunt het in vol vertrouwen achterover gooien zonder erbij na te denken of je nieuwsgierigheid de vrije loop laten en de magie van het drankje ontdekken!

Kokoswater en komkommer
Alcoholconsumptie gaat veelal gepaard met het dehydrateren van je lichaam. Als je teveel alcohol hebt gedronken en de vochtbalans in je lichaam niet op peil hebt gehouden, kan je de volgende dag dus kampen met een forse hoofdpijn. De eerste stap naar het genezingsproces is dan ook goed hydrateren. Kokoswater heeft net als de meeste sportdrank een grote hoeveelheid elektrolyten die het vochtbalans in het lichaam weer effectief kunnen herstellen. Ook de komkommer bestaat ongeveer voor 80% uit water en kan een goede bijdrage leveren aan de hydratatie van het lichaam.

Kiwi en peer
Potassium samen met zouten behouden de vochtbalans in het lichaam. Veelal wordt potassium geassocieerd met bananen, maar kiwi is hier ook een goede bron van. Het verschil tussen de banaan en de kiwi is dat de kiwi veel minder suikers bevat dan de banaan. Ook peer bevat minder suikers en een goede dosis vezels en potassium.

Selderij
Selderij bevat een hoop goede nutriënten om je immuunsysteem een goeie boost te geven. Het is rijk in vitamine K, vitamine A, vitamine C en potassium.

Gember en citroen

Gember is over de hele wereld bekend als een sterk natuurlijk geneesmiddel tegen misselijkheid en draaierigheid, zodat je goed kan uitrusten in bed zonder de halve dag boven de toiletpot te hangen. De citroen in dit recept is net als de selderij een goede bron van vitamine C en helpt je simpelweg aan een extra lekkere smaak!

Het recept

200 milliliter kokoswater
1 gepelde kiwi
½ peer of groene appel
2 selderijsteeltjes
1 kleine komkommer
½ citroen (geperst)

Bereiding:
Gooi simpelweg alles in de blender en geef het een goede mix! Veel succes in je helingsproces.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP