De ultieme hardloopplekken over de hele wereld
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Terwijl je voort sjokt op de loopband in de gym en uitkijkt over de grijze wolkendekken in Nederland betrap je jezelf misschien wel eens met het dagdromen over het rennen op de zon gekuste stranden van Californië. Of misschien zweven je gedachten wel naar de prachtige landschappen van Toscane. Als je bent gebeten door de ‘travel bug’, sta je er niet alleen voor. Voedt je honger naar de zoektocht voor de ultieme ‘runners high’ met de top 10 gaafste hardloopplekken van Perfectbody verspreid over de hele wereld! En vertel ons dan eens: wat lijkt jou de gaafste plek?

1. Hyde Park, Londen, Engeland

Hyde Park is niet alleen het thuis van Kate Middleton, maar ook het thuis van mijlenlange prachtige en steengoed onderhouden renpaadjes. Het is de ideale plek voor langeafstandsrenners en sprinters die eindeloos kunnen blijven lopen in de verschillende cirkels. Laat de tijdens het rennen je ogen glijden langs het paleis rennen van Kate en William, of langs het concertgebied waar bands zoals U2 en de Rolling Stones optreden op zomeravonden in Londen en als je een snel rondje wil doen, dan ren je toch even heen en weer op die talloze grasvelden die aanwezig zijn? Een speeltuin voor hardloopfanaten!

2. Ocean Park Boulevard, Santa Monica, California

De boulevard van Santa Monica geeft renners een prachtig oceaanaanzicht. De paden zijn gemakkelijk en vlak voor de beginnende renners en de echte die-hards kunnen natuurlijk de grote zandbak in. Voor mensen die op zoek zijn naar een rustige plek om te rennen, is dit misschien niet de ideale plek. Toeristen en de locals doen alles van het uitlaten van de hond, tot trainingen van sport teams, skeeleren, fietsen, skateboarden en surfen. Wel een plek om tijdens het rennen je ogen uit te kijken natuurlijk terwijl je geniet van de Californische zon.

3. De Tafelberg, Kaapstad, Zuid-Afrika

Dit is een beetje een mix tussen rennen en hiken, maar zeker de moeite waard. De Tafelberg piekt met haar meer dan 1000 meter hoge top ver boven Kaapstad uit en dit geeft een prachtig uitzicht over de hele stad. Volgens mensen die ervaring hebben met het hiken en joggen op de Tafelberg zijn de eerste 3 kilometers vanaf de parkeerplaats tot de eerste helft van het looppad prima te rennen. Een snelle hike brengt je de laatste metertjes bovenop de berg. Een flinke work-out met een prachtige prijs als je eenmaal op de top van de berg aankomt. Wil je nog een bonus? Als je compleet bent uitgeput en de route naar beneden niet meer denkt aan te kunnen, is er een klein kabelbaantje die je weer naar beneden roetsjt.

4. Saviese, Zwitserland

Saviese is een kleine gemeente binnen Zwitserland en het is de ideale plek voor renners die in alle rust willen rennen. Er is een prachtige route die loopt vanaf het dorp in een gigantisch bos. Je kunt mijlen lopen in het bos en langs de voet van een berg. Wees wel gewaarschuwd: deze route is voornamelijk geschikt voor ervaren renners die geen moeite hebben met een sprongetje over boomstammen en wortels tussen het rennen door. Een nette route is het niet, maar het is wel puur natuur en de lucht is prachtig zuiver. In het bos vind je karakteristieke houten huisjes, hikeroutes en verlaten kerken. Een prachtig aanzicht.

5. El Yunque National Rainforest, Puerto Rico

Je moet er tegen kunnen: temperaturen tussen de 19 en 30 graden en een vochtgraad van ongeveer 89%, maar als je je daar overheen zet, kun je rennen in de prachtige stad en zelfs in de mysterieuze regenwouden. El Yunque National Rainforest is ongeveer een uur verwijdert van de stad en er is voldoende schaduw in het woud door de prachtige tropische plantsoorten en canopy bomen. Ren urenlang langs watervallen, heuvels en een viewdeck waar je een adembenemend uitzicht zal zien. Besprenkeld met mist en regen maakt het een verfrissend en verdraagzaam hardlooprondje, maar houd er wel rekening mee dat je water resistente sokken en schoenen nodig zult hebben. Wees niet bang om je vrienden mee te nemen, het grootste deel van de route is netjes geasfalteerd en vormt een prima workout.

6. Cliffs of Moher, Ierland

In West Ierland geven de kliffen van Moher een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan. De perfecte setting voor een goede hardloopsessie op 214 meter boven de zeespiegel. Je moet het maar durven. Vanaf het informatiecentrum voor toeristen kun je via een pad langs de kust zeker 5 kilometer goed rennen naar Hags Head. Voor de echte die-hards is er ook een 8 kilometer lange sessie tot aan het stadje Doolin, bekend van de beroemde dolfijn Dusty. Let er wel op dat de weersomstandigheden langs de kliffen erg veranderlijk zijn dus neem waterdichte schoenen en sokken mee en zorg dat je ook een regenjas achter de hand hebt. Het beste tijdstip om te rennen is in de ochtend als er nog niet teveel toeristen aanwezig zijn.

7. De Arabische Woestijn, Abu Dhabi, UAE

Misschien een extreme keuze, maar renners die geweest zijn beschrijven het als de ultieme renervaring. Het vormt een onderdeel van een Jeeptour door de Arabische woestijn waarbij er in de middag een aantal activiteiten zijn gepland zoals sandboarding en het rijden op een kameel. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen de middag op een andere manier te besteden: rennend door bakken en bakken met zand met een temperatuur tussen de 25 en 35 graden. Dit is niet voor de faint-hearted en je kunt dan ook beter in de winter en laat in de middag gaan als de temperaturen beginnen te dalen en je een prachtig uitzicht krijgt van een rode zon die ondergaat achter grote zandheuvels. Oh ja, en laat je tour guides even weten waar je bent, zodat je niet verdwaalt raakt en Aladdin je kan komen redden.

8. Bondi Beach, Sydney, Australië

Bondi Beach staat bekend als het paradijs voor surfers, maar wie zegt dat je hier niet ook heerlijk kan hardlopen? Een perfecte plek voor de duurloper, want langs de kustlijn loop je tot wel 24 kilometer. Kijk ondertussen je ogen uit langs de straatartiesten en daag jezelf uit met paden die verschillen van geasfalteerde paden, tot hout en zelfs natuurstenen. Hoewel velen anderen dit pad ook aflopen, wordt het meer en meer jou privépad zolang je verder blijft lopen. Misschien vind je wel een rennersmaatje of de Australische liefde van je leven. Je weet maar nooit.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP