De wereld van yoga en haar variaties
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

De rode draad in de yogawereld is de eenheid van ademhaling en beweging. Het is 1% theorie en 99% gewoon doen. Toch schieten de nieuwe verschillende disciplines in de wereld van yoga tegenwoordig als paddenstoelen uit grond waarvan sommige niet eens meer lijken op de traditionele vormen van yoga zoals de meesten die kennen. Voordat je na 1 les daarom besluit dat yoga niks voor jou is (of juist wel) is het daarom misschien verstandig je onder te dompelen in de verschillende soorten yoga die er te vinden zijn.

Vinyasa Yoga

De dynamische stijl van vinyasa yoga staat ook wel bekend als ‘flow’. Bij deze discipline gaat het om weloverwogen, maar vloeiende bewegingen in combinatie met de juiste ademhaling. De absolute focus is het verband tussen ademhaling en de bewegingen. Let op, er gaat meer balans, kracht en flexibiliteit in zitten dan je denkt als je de yoga-leraar en zijn studenten sierlijk over de mat zit bewegen in een series van ‘Sun Salutations’ en andere soorten uit reeks. Maar maak je niet druk: de nieuwelingen kunnen het met een aantal aanpassingen ook prima bijhouden.

Bikram Yoga

Deze vorm van yoga was ontwikkeld door Bikram Choudhury. De focus van deze vorm van yoga is het systematisch aanwenden van elk onderdeel in het lichaam. Op deze manier moet je je optimale gezondheid bewaken en blijven je spieren goed functioneren. De oefeningen bestaan uit series van 26 posities die elk een ander onderdeel van het lichaam in beweging brengen. Oh, en hadden we al gezegd dat je deze ‘hete’, nieuwe vorm van yoga ook moet beoefenen in een kamer met een temperatuur van 40 graden? Deze vorm van yoga is niet voor groentjes en je moet er ook zeker voor zorgen dat je voor, tijdens en na de yoga goed gehydrateerd blijft.

Iyengar Yoga

Bij deze enorm precieze vorm van yoga draait het om kaarsrechte lijnen en perfecte houdingen. Er wordt hierbij ook vaak gebruik gemaakt ‘props’ zoals gewichtjes, alles om de perfecte positie te bereiken. Of je nu nieuw bent en een enorme fan van precisie of een doorgewinterde yogaveteraan die op zoek is naar meer kennis over de mechaniek van het lichaam in elke positie dan is deze yogavorm absoluut in jouw straatje.

Yoga Kundalini

Deze vorm van yoga die ook bekendstaat als de yoga van het bewustzijn vermengt mantra, asana, ademhaling en meditatie met elkaar. De focus ligt op het bewerken van verschillende energiesystemen in het lichaam waarbij er een balans moet ontstaan tussen emoties, het verlichten van gevoelens van stress en het aansterken van het zenuwstelsel. Deze vorm van yoga is compleet anders dan de westerse vormen van yoga waarbij de focus ligt op houdingen en de nadruk ligt op de sportieve kant ervan. Als je op zoek bent naar een meer spirituele oefening, kun je deze vorm van yoga eens verkennen.
Dit zijn slechts een aantal in het brede aanbod van yogasoorten. Er zijn hele yoga-expo’s opgericht in de Verenigde Staten waarbij verschillende yoga-overtuigingen zijn te ontdekken. Google deze evenementen eens als je er nog niet uit bent welke vorm van yoga jou het meest aanspreekt of probeer gewoon eens een proefles uit met een van je vrienden!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP