Detoxen met koolstof
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

‘Geactiveerde koolstof’ wordt al jaren gebruikt als huiselijk middeltje om giftige stoffen uit het lichaam te verwijderen. Denk hierbij aan medicatie bij voedselvergiftiging, alcohol vergiftiging (ter voorkomen van een kater), het verlagen van het cholesterolgehalte in het lichaam en het helen van een overdosis aan drugs. In zijn geactiveerde status heeft het immers de vaardigheid om bepaalde stoffen te absorberen en uit het lichaam te verwijderen. Het activeren van de koolstof wordt op chemische wijze gedaan door kolen afkomstig van hout, kokosnoot of PEAT te verhitten tot het sponsachtige poriën verkrijgt.

Is het drinken van kolen gezond?

Tegenwoordig wordt het toevoegen van bestanddelen van soorten koolstofjes in detoxdrankjes en cosmetische producten steeds populairder aan het worden. Sommige ondernemingen verkopen al ‘charcoal lemonade’. Dit is een combinatie van water, citroensap, zoetstof en geactiveerd koolstof. De smaak van het inktachtige drankje wordt door velen beschreven als gelijksoortig aan limonade terwijl anderen het omschrijven als iets dat in de buurt komt van het drinken van cement. In hoeverre het gezond is om te drinken? Een twijfelachtige ‘ja’ misschien met veel kanttekeningen.

Ten eerste kan de daadwerkelijke hoeveelheid koolstof in de ‘limonade’ zo miniem zijn dat je min of meer gewoon citroenwater van 10 euro aanschaft. Probeer er daarom achter te komen of het echt waard is voor je geld.

Timing is everything!

Hiernaast is het van belang dat als je besluit de geactiveerd koolstof te drinken, je op de timing let. Veel fabrikanten van dit soort sappen vergeten op de verpakking te vermelden dat de houtskool daadwerkelijk alles in het lichaam kan absorberen. Dit betekent dus ook de nutriënten uit je ontbijt vanmorgen en die medicijnen die je dokter heeft voorgeschreven. Je moet dit drankje dus pas een aantal uur na je ontbijt en die medicatie nuttigen.

Heb je een groene smoothie gevonden met geactiveerde koolstof erin? Verwacht dan niet dat die extra groentjes hun werk zullen doen in je lichaam. Die koolstof zuigt namelijk alles op.

Koolstof als een ‘fatburner’

Veel fabrikanten van de koolstofsapjes beweren dat de stofjes over de vaardigheid beschikken je van dat buikje af te helpen. Dit is min of meer waar. Koolstof wordt veelal gebruikt om je van een opgeblazen gevoel af te helpen door de ‘gassen’ in de darmen te absorberen. Dit is echter de enige reden waardoor je buik platter wordt. Als je dus geen last hebt van gassen, maar een grote hoeveelheid vet rondom de buik, zal het drankje weinig uithalen.

Koolstof als ‘cafeïne’

Ook wordt veelal beweerd dat de koolstof je meer energie kan geven net als cafeïne dat zou doen. Ook hier gaat het om een twijfelachtige ‘ja’. Als je vermoeidheid wordt veroorzaakt door giftige stoffen in je lichaam dan kan de koolstof zeker helpen. Is iets anders de oorzaak van je vermoeidheid dan zal het weinig effect hebben.

Vormen van koolstof

Als je portemonnee het niet toelaat om een tientje uit te geven aan een ‘charcoal shake’ dan kan je ook op andere manieren aan het stofje komen. Veelal zijn ze voor een schappelijke prijs te koop als supplement. De koolstof onttrokken uit kokosnoot wordt hierbij onder velen beschouwd als de gezondste optie. Echter, om tot dezelfde hoeveelheid te komen als het drankje aanbiedt, zul je zeker 2 tot
4 capsules per dag moeten nuttigen.

Als je van plan bent je eigen koolstof aan te schaffen, zou je het overigens zelfs op meerdere manieren kunnen toepassen. Het is een bewezen gezond alternatief voor middelen om je tanden te bleken. Ja, echt. Ook kun je het toevoegen aan een gezichtsmaskertje om acne of andere giftige stoffen op de huid aan te pakken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP