Een goed postuur bewaren met een 9 to 5 kantoorbaan
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

In Nederland werkt maar liefst 73% van de beroepsbevolking in de dienstensector. Geen wonder dat zoveel mensen klagen over klachten in hun rug of andere lichaamspijntjes. Een baan waarbij je continue vastgekluisterd zit aan het bureau bevordert de gezondheid van het lichaam niet en dit wordt nog erger als je je niet bewust bent van het postuur dat je aanneemt.

Het merendeel van de tijd dat je niet aan het sporten bent, neem posities staan en zitten aan. Logisch, toch? Maar weet je ook hoe je het beste je lichaam in deze posities in balans kan houden om zoveel mogelijk stress aan de gewrichten te voorkomen? Wij geven tips!

Tips voor het staan

Bij het staan is het van belang dat je enkels, knieën, heupen, schouders en oren allemaal in één lijn staan met elkaar in je houding. Hiernaast is het van belang dat je je gewicht gelijk over het lichaam verdeeld. Zet niet meer druk op het ene been dan het andere en zorg dat het gewicht van je lichaam over de lengte van je voeten ook gelijk is. Je voeten moeten hierbij recht naar voren staan of een
beetje naar buiten wijzen.

Veelgemaakte fouten

De grootste fouten die mensen maken bij het staan is dat door te leunen op het ene been het lichaamsgewicht oneven is verdeeld over het lichaam. Een tweede fout is dat men geneigd is hun rug niet te rechten tijdens het staan en dat het hoofd te ver vooruit wordt gestoken, zodat het niet meer in lijn staat met de ruggegraat.

De Quick Fix!

Zorg dat je een verhaal klaar hebt als je werknemers ernaar vragen, want het is niet de meest charmante manier om je lichaam te herpositioneren, maar de quick fix voor het staan is simpelweg drie kleine sprongetjes maken. Het helpt je voeten te herpositioneren en je krijgt er effectief je balans mee terug waardoor je gelijk terugspringt in het ideale postuur!

Tips voor het zitten

Houdt je voeten plat op de grond en wijs je tenen een klein beetje naar buiten. De heupen moeten in een 90 graden positie zitten met je benen. Verdeel je lichaamsgewicht gelijk over je billen en zorg dat je heupen, schouders en oren allemaal in één lijn zitten met elkaar. Het gezicht en de ogen moeten recht naar voren wijzen.

Veelgemaakte fouten

Het kruizen van de benen tijdens het zitten verstoort de balans van je lichaamsgewicht en beklemt de aderen in je benen. De onderrug is vaak ook gekromd tijdens het zitten en het hoofd is opnieuw naar voren gericht en zit niet in één lijn met de ruggegraat.

De Quick Fix!

Plaats beiden voeten op de grond, strek je armen uit boven je hoof den strek uit. Beweeg je armen naar beneden alsof je jezelf zou optrekken (chin up). Beweeg je ellebogen tot achter je rug om je schouderbladen goed te strekken. Het strekken van de armen boven je hoofd brengt je ruggegraat in en gestrekte positie en het strekken van de schouders duwt de borst naar voren, zodat je niet onderuitgezakt blijft zitten, maar je rug recht.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP