Een nieuwe kijk op je keukenkastje
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

De laatste tijd lijkt het wel of we ons steeds bewuster worden over wat we in ons lichaam stoppen. Alles moet natuurlijk of organisch. Duurzame producten verschijnen in grote hoeveelheden op de schappen van verschillende supermarkten en natuurwinkels schieten als paddestoelen uit de grond. Voor iedereen die die ongezonde chemicaliën uit cosmetische producten wil vermijden, kan daarom beter switchen naar deze opties, puur natuur en terug te vinden in je eigen keukentje!

1. Citroen

Citroen associëren we al snel met frisheid. In hoeveel schoonmaakproducten zit deze citrusvrucht immers wel niet verwerkt als ingrediënt. Buiten het schoonmaken kun je citroen ook prima gebruiken als schoonheidsmiddeltje. De hoge concentratie vitamine C in citroen kun je gebruiken om donkere plekjes op de huid weg te halen. Ook kun je citroen mengen met wat warm water en je nagels hiermee schoonmaken. Vlekjes op je nagels verdwijnen als sneeuw voor de zon!

2. Koffie

We smachten allemaal naar een lekkere bak koffie in de ochtend voor die extra kick aan energie om de dag door te komen. Het blijkt echter ook dat koffie heel goed is voor je huid en haar. Gemalen koffie is het ideale middel om dode huidcellen te verwijderen en verwijdert roodheid van de huid. Veel dure huidmiddeltjes bevatten al koffie voor precies deze redenen. Hiernaast zit koffie bomvol antioxidanten. Een interessant nieuwtje, omdat het de gifstoffen van het haar onttrekt en het glanzend en schoon achterlaat. Al is misschien niet iedereen even gewillig om koffiedik in het haar te smeren.

3. Suiker

Suiker staat in bijna elk keukenkastje, maar buiten het feit dat het een lekkere smaakmaker is, kun je het ook gebruiken voor je huid. Het werkt als een natuurlijke scrub die je dode huidcellen verwijdert zonder de poriën te verstoppen en hiernaast hydrateert het de huid ook nog eens. Het glycolzuur in suiker vermindert de effecten van veroudering. Als je naast suiker ook nog kamille of lavendel toevoegt aan het scrubmengsel wordt de huid hiernaast ook nog lekker zacht.

4. Bakpoeder

Als je van bakken houdt staat dit hoe dan ook standaard in je keukenkastje, maar het kan zoveel meer dan alleen het oppoffen van je muffins en pannenkoeken! Nadat je haar futloos is geworden van alle hairspray, gel en verf kun je het een keer per maand detoxen met een bakpoedermiddel. Vermeng hiertoe wat bakpoeder met wat water en was hiermee je haren. Nog een verrassende toepassing: je kunt je bakpoeder ook gebruiken als middel om oppervlakkig vuil van je tanden af te poetsen. Vervang het alleen niet complete door je tandpasta, want het bevat geen fluoride om gaatjes tegen te gaan zoals je tandpasta dat wel doet.

5. Eieren

Geloof het of niet. Dit prachtige product kan werken als een peel off mask die je vaak ziet liggen in de winkel. Je moet hiertoe een kwart van een ei door elkaar kloppen en op je gezicht smeren en op laten drogen. Daarna was je het af met lauw water. Klinkt vreemd, maar de velen nutriënten zoals folaat, vitamine E en proteïnen die je huid helpen in de productie van nieuwe cellen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP