Eiwit als onmisbaar supplement voor het opbouwen van spiermassa en kracht
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Mensen die veel aan sport doen hebben een verhoogde eiwitbehoefte. Dit komt door de constante afbraak-, groei-, en herstelprocessen die in het lichaam plaatsvinden tijdens een intensief trainingsprogramma.

Eiwit preparaten

Om de sporter te voorzien van hoogwaardige eiwitten zijn er proteïne preparaten met een compleet aminozurenpatroon die makkelijk en volledig door het lichaam kunnen worden opgenomen.

Hoeveelheid eiwitten die je nodig hebt

In principe geldt dat hoe zwaarder je traint, des te groter en sterker je spiermassa zal worden.Voorwaarde is wel dat je voeding voldoende eiwitten en dus aminozuren bevat zodat je spieren deze groeiprocessen aan kunnen.

Eiwitten kunnen gebruikt worden door iedere sportbeoefenaar voor herstel en opbouw van de spieren tijdens intensieve trainingsperioden. Aangeraden wordt 3 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag bij intensieve sportbeoefening (zeker wanneer je streeft naar spiergroei) en 1,5 gram voor behoud van je spiermassa.

Voordelen van aminozuur en eiwitpreparaten voor sporters:

• stimuleren van spiergroei
• snel spierherstel
• de “bouwstenen” voor de spiercellen
• minder spierblessures
• versterkt de spierstructuur
• minder spierafbraak

De chemische samenstelling komt neer op een ingewikkelde aaneenschakeling van aminozuren in een vast patroon, genaamd een keten. Deze keten wordt door het lichaam opgesplitst in de benodigde aminozuren. De aminozuren zijn nu klaar voor transport of opslag.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP