Eiwit doseren voor extra spiermassa
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Voor het opbouwen van spiermassa is het raadzaam ongeveer 2 tot 2,5 gram per kilo lichaamsgewicht per dag te nemen. Met het lichaamsgewicht wordt eigenlijk de vetvrije massa van het lichaam bedoelt. Als u een vetpercentage heeft van 14% (gemiddeld) en 80,0 kg weegt, dan is uw vetvrije massa 68,8 kilo. (80 x (100-14)). Om te groeien als fanatieke sporter heeft je overigens lichaam 3 gram per dag nodig en een bodybuilder zelfs tot 5 gram per dag per kilo lichaamsgewicht.

Let wel, in de dagelijkse voeding zitten ook al eiwitten. Deze dient u af te trekken van de dagelijkse eiwitbehoefte om te bepalen hoeveel extra eiwitten u nodig heeft. Belangrijke bronnen van eiwitten zijn vlees, vis, kaas, melk, melkproducten, peulvruchten (witte en bruine bonen, kapucijners etc), sojaproducten, noten, brood en graanproducten.

Een fanatieke sporter met 68,8 kilo vetvrije massa dient 137,6 gram eiwit in te nemen per dag (2 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht). Stel dat uit de dagelijkse voeding 89,6 gram eiwit wordt gehaald. Dan zijn twee shakes van 30 gram poeder (=24 gram eiwit) voldoende.

Indien je deze eiwitten tot je wilt nemen in de vorm van proteïne shake`s is het advies deze verdeeld over de dag in te nemen. Uiteraard is een mix met aminozuurtabletten ook goed mogelijk.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP