Fatburners: Werkt het wel?
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Voor veel mensen is de werking van fatburners niet helemaal duidelijk. Veel van hen zijn onder de impressie dat het slikken van fatburners alleen de vetten in het lichaam er letterlijk afsmelt. Hier is een pijnlijke wake-up call: nietsdoen heeft nooit iemand verder geholpen, ook niet met zijn gewicht! We leggen de werking van fatburners uit en wat het slikken ervan doet met je lichaam om deze misverstanden eens en voor altijd op te lossen!

De werking van fatburners

Een fatburner beïnvloed je metabolisme op een natuurlijke manier en dragen op verschillende manieren bij aan het verlagen van het vetpercentage in je lichaam. Allereerst stimuleren de fatburners op natuurlijke wijze je stofwisseling en geven ze je middels caffeïne die veelal in de fatburners verwerkt zitten een goede energiekick voor tijdens het sporten. Hiernaast bevatten sommige fatburners stofjes die de opname van vetten door het lichaam verminderen en je hongergevoel voor lange tijd stillen.

Werken de fatburners niet?

Wonderpillen voor gewichtsverlies bestaan helaas nog niet. Fatburners vormen dus enkel ondersteuning om gewicht te verliezen of je vetpercentage in je lichaam te verlagen. Ervan uitgaan dat de vetten eraf smelten terwijl jij op de bank televisie zit te kijken, is een verkeerde opvatting. Fatburners worden geslikt als aanvulling op een gezond dieet en ondersteunen je tijdens en na het sporten.

Wat zit er in?

Wat er verwerkt zit in het product verschilt per merk. Het is echter gebruikelijk dat er alleen natuurlijke stofjes inzitten die allemaal geassocieerd worden met een grotere energieproductie in het lichaam, een verzadigingseffect geven (hongergevoel stillen) en het metabolisme stimuleren. Veel voorkomende stofjes in de fatburnerproducten zijn cafeïne, groene thee extracten, Guarana, carnitine, gember, rode peper en soms kaneel. Het meest belangrijke middel in fatburners is de cafeïne die verantwoordelijk is voor het geven van een energieboost en het stimuleren van het spijsverteringssysteem. Let wel: cafeïne werkt als het ware verslavend. Hoe vaker en hoe meer je het gebruikt, des te groter is de benodigde dosering voor het gewenste effect. Houdt je daarom aan de doseringen die op de verpakking staan aangegeven.

Zijn fatburners gevaarlijk?

Het gebruik van de producten is in principe geheel veilig. Je moet bij het aanschaffen van het product wel op een aantal dingen letten. Sommige producenten maken gebruik van het illegale stofje Ephedra wat inderdaad zorgt voor een goede energieboost, maar wat een product is dat absoluut illegaal is in Nederland. Dit stofje kan namelijk het risico op hartritmestoornissen en andere vervelende bijwerkingen veroorzaken. Helaas zijn dit soort stofjes tegenwoordig via het internet veel te makkelijk te krijgen. Check daarom goed voordat je iets aanschaft dat deze stof er niet in zit verwerkt! Hiernaast is het van belang dat voordat je van supplementen gebruik maakt je eens goed overlegt met je arts of in jou persoonlijke gezondheidssituatie verstandig is om supplementen te gebruiken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP