Fitnessvoorspellingen voor 2016
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Ben jij opgewassen voor wat 2016 te bieden heeft? Wij verwachten geavanceerdere fitnesshorloges, stijlvollere fitnesskleding voor vrouwen en flexibel diëten. Wat zie jij in je glazen fitnessbol? Laat het ons weten!

1. Geavanceerdere gear

De draagbare fitnesstechnologie beweegt zich steeds meer op nieuwe grond. De draagbare horloges worden steeds kleiner en praktischer en je kunt met je nieuwe technologische hebbedingetjes zelfs biometrisch meten. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld je ademhaling en stresslevels bij kan houden op het horloge. De apparaatjes zullen in 2016 steeds beter in staat zijn om accuraat aan te geven hoeveel calorieën je hebt verbrand gedurende je work-out en hoe je hart op je work-out reageert. Tot 2015 bleven deze gegevens slechts schattingen.

2. Nieuwe manieren om maaltijdbereiding te ‘outsourcen’

Na de talloze spotjes op televisie ben je gedurende 2015 hoogstwaarschijnlijk bekend geworden met organisaties zoals Hello Fresh, Clean Meals en de bezorgingservice van Albert Heijn en andere supermarktketens. De nieuwe manieren van het bereiden van voeding steken steeds meer de kop op in Nederland en omstreken. Het wordt hierdoor voor de drukke Nederlander steeds makkelijker gemaakt om voeding snel en zonder zelfs de deur uit te hoeven te bereiden. Wij verwachten nog talloze andere opties van deze manier van koken in 2016.

3. Flexibel diëten

Er was en is nog altijd een focus op het verminderen of elimineren van bepaalde producten uit je dieet om zo langdurig het vetpercentage in je lichaam te bestrijden. In de jaren negentig werd vet zoveel mogelijk vermeden uit het dieet. Vanaf het jaar 2000 werden dit koolhydraten. We beginnen echter zo langzamerhand te beseffen dat ook het verbannen van koolhydraten uit het dieet ons niet heeft verder geholpen. De obesitasgevallen stijgen immers nog steeds. Er begint een shift plaats te vinden waarin mensen beginnen te begrijpen dat het geen nut heeft bepaalde voedingsgroepen uit het dieet te verwijderen. Je kunt alle vetten en koolhydraten verwijderen uit het dieet, maar zolang je nog altijd te grote porties blijft eten en je je eten niet meet aan de hand van calorieën zal je nog steeds het vetpercentage in je lichaam ineffectief bestrijden.

4. Soulful sweating!

In een multi-tasking economy als Nederland ondervinden steeds meer mensen regelmatig veel stress. Misschien dat mensen daarom op zoek gaan naar meer dan alleen fitness. Ze willen niet alleen lichamelijk, maar ook op emotioneel vlak worden getraind wat tot gevolg heeft gehad dat de fitnesstrainers niet langer alleen die ‘hot shots’ zijn met een sixpack, maar ook mensen die een bepaalde boodschap willen overbrengen naar hun klasje om ze te inspireren. We verwachten voor 2016 dat yoga, mediteren en al hun variaties daarom nog populairder gaan worden.

5. Personal trainers binnen handbereik

Er hebben zich al enkelen apps voorgedaan zoals Fitspot, Priv, Troupefit en Handstand die personal trainers aan je huis bezorgen alsof het een pizza is die je hebt besteld. In de apps kunnen de fitness-instructeurs hun specialiteiten en beschikbare uren aangeven. De zoekenden kunnen op die manier gemakkelijk zoeken op tijd, type work-out en zelfs geslacht en sterrenklassen van de instructeur.

6. Nóg kortere work-outs

Het stikt momenteel al op het internet van work-outs die je gemakkelijk elke dag kan doen in 7 minuten en die je binnen een aantal weken een sixpack garanderen die je met u aanspreekt. In 2016 verwachten we nóg kortere work-outs. Tijd is namelijk een steeds duurder bezit van elke drukke Nederlander. Ook zullen er lessen aangeboden gaan worden die niet langer zullen duren dan slechts 30 minuten. Ook zal het aanbod van de verschillende fitnessscholen uitbreiden met een groter assortiment aan nog onontdekte sporten.

7. Meer variatie, minder machines

De fitnesswereld zal aan populariteit winnen in 2016 door de focus op de saaie machines en herhaaldelijke bewegingen weg te nemen. De focus zal nu gaan liggen op oefeningen met attributen die niet ‘slechts’ de benen, armen of de buikspieren trainen, maar een full bodywork-out vormen.

8. Meer mensen op een plantaardig dieet

Er ontstaat een steeds groter bewustzijn voor gezond leven en dit heeft tot gevolg dat de vlees, aardappelen en groente-maatschappij in Nederland is veranderd in een maatschappij die vaker maaltijden nuttigt zonder vlees. Bonen en peulvruchten zullen in 2016 steeds populairdere producten zijn die een maaltijd doen ‘shinen’ en zij zullen regelmatiger vleesproducten gaan vervangen.

9. Live-streaming en video-apps

De gym blijft thuis! Steeds meer mensen zullen in 2016 binnen blijven om hun fitnessoefeningen te doen en zullen hierbij gebruik maken van verschillende apps, online video’s en livestreams. Er zijn al een aantal apps aanwezig zoals LIFT Session en Wello voor een beetje one-on-one met je persoonlijke trainer.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP