Flexitariër: de gulden middenweg
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Je neigt ernaar om vegetariër te worden, maar bent nog niet klaar om het vlees helemaal op te geven. Je wilt een gezondere leefstijl aanhouden door minder vlees te eten en meer groenten, fruit en volgranen. Helemaal stoppen met vleeseten zit er echter niet in. Als dit het geval is, valt je misschien onder een nieuwe categorie eters: de flexitariër.

Vegetarisch, maar dan anders

Een flexitariër houdt zich aan een vegetarisch dieet, maar dan zonder alle strenge regels. Volgens sommigen een realistischere optie, omdat onderzoek heeft aangetoond dat veel vegetariërs het eten van vervangende vleesproducten als tofu en soja vrijwel nooit 100% kunnen volhouden. Voor deze mensen is er de gulden middenweg van de flexitariër. Er wordt al steeds meer, hoewel nog onbewust, gedaan aan deze nieuwe dieetvorm. Steeds meer mensen eten namelijk al vaak 1 of meerdere keren per week geen vlees.

Voordelen voor een flexitariër

Dit dieet zou veel voordelen bieden zoals het verminderen van een hoge bloeddruk, het gewicht en van een teveel aan cholesterol in het lichaam. Dit kan de kans op hart- en vaatziekten weer verkleinen. Daar komt nog bij dat er geen sprake is van het opgeven van iets. Je eet minder vlees, maar geeft het eten van vlees als geheel niet op. Je hoeft dus niet massaal tofu- en sojaproducten in te slaan. Vervang uw vleesmaaltijd van deze week gewoon eens door andere proteïnenrijke producten. Dit hoeven niet per se dure vegetarische producten te zijn. Denk bijvoorbeeld aan bonen, paddestoelen of eieren ter vervanging.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP