Gezond blijven eten in de hectische wereld van een student
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

In een wereld van examenstress, kantines, nachten doorhalen en goedkoop junkfood lijkt het bijna onmogelijk om gezond te blijven eten terwijl je naar school gaat.

Ja, het studentenleven is stressvol en vermoeiend, maar dat betekent niet dat je helemaal niet meer op je voeding kan letten! Hier staan een aantal tips voor de echte stresskippen onder de studenten, door studenten en voedingsdeskundigen.

1. Eet voor je naar een feestje gaat!

Wil je voorkomen dat je een hele avond op de gratis chips en pinda’s maalt? Zorg dan dat je voordat je naar het feestje van je collega-student gaat dat je een goede (en verantwoorde) snack neemt. Als je met een vol gevoel het feestje in gaat denk je wel twee keer na voor je met je hand in bak met zoutjes steekt.

2. Zet je eigen koffie

Als je na nog een nacht doorhalen denkt de lessen van die dag niet door te komen, probeer dan in plaats van een enorme kop Starbucks met een berg suiker te kopen je eigen koffie mee te brengen. Zo heb je in de hand hoeveel suikers erin gaan.

3. Lunchpakketjes!

De tijden dat je moeder je lunchpakketje netjes voor je klaar legde is helaas over. Daarom zijn veel studenten geneigd om tussen de lessen door en quick fix aan te schaffen die vaak een stuk ongezonder is dan het pakken van je eigen lunch. Remember, momma knows best. Probeer daarom je eigen lunch ’s ochtends klaar te leggen en bepaal zelf hoeveel vet, suiker en zout er in je lunch zit.

4. Upgrade je noodles!

Voor veel studenten echt gemaksvoedsel na een enorme lange schooldag. Begrijpelijk, maar probeer dan deze noodles wat te pimpen en verwerk er wat gegrilde kip en groenten in om er een echte voedzame maaltijd van te maken.

5. Diepvriesgroenten

Ben je bang dat al die verse groenten verleppen nadat je het weekend bij je ouwelui hebt doorgebracht? Geen paniek! Veel mensen zien ingevroren groenten als iets ongezonds, maar in feite is dit door het invriezen direct na de oogst nog verser dan de groenten die al dagen in de supermarkten liggen. En ze blijven lekker lang houdbaar.

6. Ga voor Mexicaans!

Bonen en rijst lijken dikmakers, maar veel mensen vergeten dat ze vol zitten met vezels en eiwitten en ze je goed vol maken! Ga daarom voor Mexicaanse bonen met rijst, linzensoepen of voor een salade met kikkererwten.

7. Energierepen

Stop elke dag een energiereep in je tas voor noodgevallen. Loopt een les een keer uit of heb je de trein gemist? Dan kan je daar lekker op snacken voor je omvalt van de honger. Zorg er hierbij wel voor dat de repen zoveel mogelijk volgranen bevatten, ongeveer 10 gram eiwitten, 5 gram vezels en geen toegevoegde suikers.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP