Gezond happie bij de Appie
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Met lege maag kun je beter geen boodschappen doen, zeggen ze altijd. Je bent dan in staat ondeugende voedingskeuzes te maken die je gewicht geen goed doen. Geen zorgen, vanaf eind oktober kom je hier niet meer mee weg! Ten minste, als je bij de Albert Heijn je wekelijkse inkopen doet.

Voedingsdeskundigen op locatie

Albert Heijn heeft in een persbericht namelijk aangekondigd dat ze in de nabije toekomst samen zal gaan werken met verschillende voedingsdeskundigen en diëtisten om advies te gaan uitgeven aan de klanten die bij hun boodschappen komen doen. Dit is te lezen op een artikel op nu.nl.

45% van de Nederlanders eet ongezond

Ze lijken hiermee steeds meer in te spelen op de trend waarin Nederlanders zich steeds bewust worden van wat ze eten. Ondanks deze trend eet volgens de supermarktketen echter 45% van de Nederlanders nog steeds onvoldoende groenten, vezels en fruit. Nu de donkere, koele winterdagen er weer aankomen, zullen ze deze voedingsstoffen echter wel nodig hebben voor een goede weerstand!

Tante Appie knows best?

Vanaf 24 oktober staat in wel 200 winkels in Nederland gedurende 3 dagen per week een leger aan voedingsdeskundigen voor je klaar in de winkels om jou het zetje in de goede richting te geven als het aankomt op voedingskeuzes. Sommige mensen vinden het betuttelend. Anderen maken maar wat graag gebruik van deze gratis service! Wat denk jij?

Een gouden tip van Perfect Body

Onlangs is in een onderzoek in Australië, uitgevoerd door de Australische branche-organistie AUSVEG aangetoond dat het loont om meerdere keren in de week boodschappen te doen. Dit zou er volgens hen voor zorgen dat je minder ongezonde rommel koopt en meer groente en fruit aanschaft.

De gedachte hierachter? De supermarkt is in Australië volgens deze onderzoekers steeds meer hun extended fridge geworden. Ze gaan frequent naar de supermarkt pas op het moment dat ze iets nodig hebben. Dit leidt ertoe dat er meer verse producten kunnen worden aangeschaft die kortere tijd goed blijven dan bijvoorbeeld diepvriesmaaltijden en ingeblikte rommel die vol zit met extra zout, suikers of chemicaliën.

Dit extra supermarktbezoekje leidt volgens het onderzoek tot wel 3,8 extra porties groente en fruit per week! Een goed vooruitzicht dus! Het beperkt namelijk niet alleen het overeten en stimuleert het kopen van vers groente en fruit, het voorkomt ook de verspilling van producten over datum. Ik zeg: doen!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP