Griep of toch een kater?
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Geërgerde leraren kijken op de eerste dag van het nieuwe schooljaar op de universiteit of hogeschool neer op halfgevulde collegezalen. Een enorme stroom aan afmeldingen wegens griep heeft hun les geruïneerd. Volgens veel leraren waarschijnlijk eerder het gevolg van een kater.

Geen zorgen, je kunt nu je titel als voorbeeldige student nu verdedigen! Daily Mail heeft namelijk een hele nieuwe betekenis gegeven aan dit verschijnsel. Volgens hen zijn de ziekmeldingen in de eerste weken van school het gevolg van ‘fresher’s flu’. Dit is een scala aan ziekteverschijnselen die zich bij nieuwe studenten voordoen tijdens de eerste paar weken.

De theorie

Het idee achter de ‘fresher’s flu’ is dat het immuunsysteem van eerstejaars studenten behoorlijk wordt toegetakeld in de eerste weken van het nieuwe jaar. Studenten komen letterlijk overal ter wereld vandaan (lekker reizen in je tussenjaar) en gaan die eerste dagen lekker dicht op elkaar zitten in die krappe stoeltjes van de collegezaal wat het voor bacteriën gemakkelijk maakt zich te verspreiden!
Toch hebben ze het er volgens Daily Mail ook een beetje zelf aan te danken. Die paar extra biertjes op dat feestje, het slaapgebrek door het lange leren als gevolg van studieontwijkend gedrag en het onregelmatig eten tussen al die drukke lessen door zorgt ook niet voor het beste immuunsysteem.

Kater

Fresher’s flu bestaat echt en is zeker meer dan een kater, beweert de Daily Mail. Mocht je toch last hebben van dat avondje stappen? Drink dan mineraalrijk water om de alcohol zo snel mogelijk weer aft e voeren. Fruit, yoga-oefeningen en voldoende vitamine C zouden ook helpen bij een kater.
Als al deze middelen niet helpen, heb je nog één last resort: drink het sap uit een augurkenpot. Dit zure spul zou je kater drastisch moeten verminderen. Dat mag het ook wel waard zijn, toch?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP