Grote verpakking in supermarkten leiden tot overeten
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Onderzoek aan de University of Cambridge heeft aangetoond dat de verkoop van grotere verpakkingen in supermarkten sneller leidt tot overeten, aldus nu.nl.

Bij het onderzoek waren 6,771 proefpersonen onderzocht. De resultaten van het onderzoek lieten zien dat de Britse bevolking kleinere bordjes of verpakking werd aangenomen met kleinere porties, zij veel minder aten dan als ze grote borden kregen. De verschillen waren dusdanig groot dat het onderzoek concludeerde dat als Britten zouden overstappen op kleinere porties, de calorie-inname met wel 17% zou afnemen! Dit zou dagelijkse tot wel 300 calorieën schelen!

Als de supermarkten dan niet meewerken met de porties die worden aangeboden, kun je zelf misschien wel een verandering maken. Als je zelf eens zou willen uitproberen of het onderzoek klopt, vervang dan de grote borden die je gebruikt bij het eten eens met kleiner servies. Je zult het zelf niet merken, maar je hersenen zijn zo ingesteld dat zodra het bord vol is, je genoeg eten hebt opgeschept. Een kleiner bord is sneller vol dan een grote waardoor je onbewust minder op zou scheppen als dat je deed met het grotere bord. Probeer hiernaast ook het twee keer opscheppen te voorkomen, vooral tijdens het avondeten is dit een veelgemaakte fout!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP