Haal het beste uit je supplementen!
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Het maken van de juiste keuzes in supplementen is nooit makkelijk. En net als je door alle verschillende supplementkeuzes op de markt compleet de weg kwijt bent geraakt van wat op welke manier werkt, maken wij het nog even een stukje moeilijker. Wist je dat je pas het absolute uiterste kan halen uit je supplementen als je ze op een goede manier weet te combineren met de juiste voeding? Als je nu écht door de bomen het bos niet meer ziet, raak dan niet in paniek! Perfect Body legt het even haarfijn uit!

Onze top 7 combinaties!
1. Vitamine C en ijzer voor een goede opname van ijzer
2. Vitamine D met magnesium voor sterke botten
3. Wei-eiwitten, creatine en magnesium voor spieropbouw
4. Collageen en vitamine C voor een stralende huid
5. Vitamine B2 met koper en ijzer voor een gezonde bloedsomloop

1. Vitamine en ijzer

IJzer is een essentiële voedingsstof die van belang is voor de zuurstoftransport in je bloedsomloop en voor de stofwisseling. Het komt in zowel dierlijke als plantaardige producten voor hoewel het in dierlijke producten gemakkelijker wordt opgenomen door het lichaam. Naast het feit dat de voorkeur voor ijzerinname uitgaat naar dierlijke producten, is het ook van belang te weten dat vitamine C in combinatie met ijzer in de voeding ervoor kan zorgen dat het beter door het lichaam wordt opgenomen. Andere stoffen belemmeren juist de opname van ijzer in het bloed zoals oxaalzuur in rabarber, fytinezuur in granen en peulvruchten en polyfenolen in thee of koffie.

Je kunt dus optimaal gebruik maken van je vitamine C supplementen door ze in te nemen op het moment dat je een ijzerrijk product eet (denk hierbij aan vlees, vis, groente en brood). Dit kan de opname van ijzer in het lichaam vergroten tot twee of zelfs drie keer zoveel dan gewoonlijk.

2. Vitamine D en magnesium

Deze twee nutriënten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vitamine D speelt een belangrijke rol in de opbouw van onze botten en de opname van mineralen in ons lichaam. De actieve vorm van vitamine D kan op twee manieren door het lichaam worden aangemaakt. Allereerst, is daar de invloed van zonlicht, iets waar we in een land als Nederland helaas niet veel van hebben. De tweede manier is de inname van magnesium door voeding. Magnesium is een belangrijk mineraal die niet alleen vitamine D omzet in zijn actieve vorm, maar ook de opname van calcium stimuleert. Bij een tekort aan zonlicht of magnesium uit voeding (door uitputting van landbouwgrond wordt de hoeveelheid magnesium in groenten ook steeds minder) kan men overwegen dit in de vorm van suppletie te slikken. Veelal wordt een combinatie van calcium, magnesium en zink geboden die in combinatie met vitamine D wordt geslikt voor een optimale opname van deze nutriënten door het lichaam.

3. Wei-eiwitten, creatine en magnesium

Zoals veel fitnessfanaten weten, hebben zij grote baat bij eiwitten. Ze herstellen de spieren na een flinke inspanning en zorgen ervoor dat de spieropbouw wordt gestimuleerd. De eiwitshake vormt voor veel van hen dan ook de gezonde aanvulling op hun dagelijkse, gevarieerde voeding. Wanneer je veel en intensief traint, zal je ook wel eens in de schappen tegen creatine zijn aangelopen.

Creatine wordt door het lichaam aangemaakt en de hoeveelheid creatine in het lichaam bepaalt als het ware hoeveel werk je spieren kunnen verrichten tijdens je trainingssessie en hoeveel spierkracht je hebt. Veel fitnessfanaten zien het als een prestatieverbeteraar en bouwen ook op dit supplement. Het derde supplement die door veel mensen wordt gecombineerd met eiwitten en creatine is magnesium. De functie van magnesium in dit verhaal is dat het vermoeidheid van de spieren tegen helpt gaan en neemt de stramheid van de spieren na een intensieve training snel weg.

4. Collageen en vitamine C

De bovenstaande supplementen versterken elkaar in het jong en strak houden van de huid. Collageen speelt een belangrijke rol in de structuur van je huid. Het zorgt voor veerkracht, hydratatie en elasticiteit van de huid. Naarmate je ouder wordt, wordt de collageenaanmaak door het lichaam minder en zullen er rimpels verschijnen door een minder stevige structuur. Daarom is een voldoende aan collageen van belang bij het jong houden van de huid. Vitamine C speelt op celniveau een rol in de aanmaak van de vezels van het collageen en ondersteunt hierbij de aanmaak ervan. Een combinatie van de twee supplementen zou dus positieve effecten kunnen hebben op de huid.

5. Vitamine B2 met koper en ijzer

Alle B-vitamines (1 tot en met 12) hebben elkaar nodig om efficiënt hun werk in het lichaam te verrichten. In combinatie met de mineralen ijzer en koper wordt de werking van zowel deze vitaminen als mineralen goed versterkt. IJzer is benodigd voor de transport van zuurstof in het lichaam en wordt makkelijker door het lichaam opgenomen als er ook een goeie hoeveelheid vitamine B of C in het lichaam is te vinden. Koper helpt op zijn beurt weer het transportproces van zuurstof door het bloed. Deze krachtige combinatie zou dus enorme voordelen kunnen leveren aan de bloedsomloop in het lichaam.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP