Halloweenfeitjes en waarom St. Maarten méér dan genoeg is!
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Met je lampionnetje trots als een pauw de straat op, de longen uit je lijf zingen en vervolgens een hand suikerzoete traktaties mogen pakken. Oh jongens, wat een heerlijke jeugdherinnering om bij weg te dromen. Nu zijn de tijden wel anders. Helaas, jongens en meisjes, obesitas is een groeiend probleem onder kinderen en de suikerzoete chocoladerepen worden steeds meer vervangen door die saaie mandarijntjes en appelpartjes.

Helemaal geen slechte zet van de buurtbewoners, want de Amerikaanse versie van dit fenomeen, Halloween, krijgt ook steeds meer aanhang binnen Nederland. Even binnen een maand 2 keer een kilo snoep binnen harken lijkt echter toch een beetje veel van het goede te worden, denk je niet?

Halloween in cijfers

De snoepdata rijst in Amerika al de pan uit! Bijna griezelig. Na het lezen van deze cijfers over snoepconsumptie in Amerika in en rondom Halloween denk je wel twee keer na voor je deze feestdag bij je kinderen introduceert. Amerikanen consumeren op jaarbasis ongeveer 3,5 miljard aan snoepgoed waarvan de helft bestaat uit chocolade. Dit vormt een gemiddelde van bijna 12 kilo snoep per Amerikaan. Het grootste gedeelte van deze snoepconsumptie gebeurt tijdens Halloween. Surprised?

De feestdagen top 4

In de top 4 feestdagen waar de meeste snoep wordt aangeschaft staat Halloween aan de absolute top gevolgd door Pasen, Kerstmis en Valentijnsdag. Tijdens die ene griezeldag snoepen de Amerikanen in totaal 45 miljoen kilogram snoep. Hierbij bestaat 45% van het snoep dat wordt gegeven uit chocola gevolgd door zuurtjes en lolli’s (30%) en kauwgum (16%).

Griezelig duur

Naast het kopen van snoep moet je ook om andere redenen diep in de buidel graven. De gemiddelde Amerikaan besteed in 2005 48 dollar aan snoep, kostuums en decoratie en in 2014 ligt dit bedrag al rond de 77 dollar. Gezien het spenderen van de zuur verdiende centjes niet de meest geliefde activiteit is in Nederland en de kerstdagen ook nog op de loer liggen na dit snoepfestijn, lijkt Halloween niet de meest geschikte feestdag voor de Nederlandse bodem.

Maak er een sport van!

We weten allemaal dat Halloween niet alleen draait om snoep, maar ook om lekker griezelen en een hele hoop lopen! Als de kinderen zich beperken met het snoepgoed en de gemiddelde 12-jarige jongen ongeveer 2 uur stevig doorloopt om met zijn lampionnetje te pronken en snoep te vangen, verbrandt hij gemiddeld 446 calorieën. Voor alle kindertjes die graag willen griezelen op 31 oktober dus de volgende tip: Geniet, maar snoep met mate!

Gezonde Halloweensnacks

Als je toch wilt genieten van deze griezelig gezellige feestdag, probeer dan deze gezonde optie voor een leuke halloweensnack. Net zo genieten, maar dan wel een stukje gezonder! Als je nog meer inspiratie wil opdoen, kijk dan even op Pinterest. Het zal je verbazen hoe creatief mensen zijn met het bedenken van inventieve, leuke snackjes voor jong en oud, halloweenstyle.

shutterstock_309388319

Fruitige opties

Probeer eens een pompoengezichtje te snijden uit een mandarijn en gebruik de schil als het kommetje waarin je een fruitsalade serveert. Hartstikke leuk, hartstikke griezelig en vooral heel er gezond. Probeer ook eens halve banaantjes te serveren als boo-nana spookjes met een griezelig gezichtje erop gemaakt van een beetje chocola. Dat kleine beetje chocola in het zicht van een kind lijkt een enorme hoeveelheid terwijl het slechts weinig is. Je hebt ze een beetje snoep geserveerd en een hele hoop vitamientjes zonder dat ze ook maar 1 chocoladereep missen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP