Heb jij een ‘whatsapp-nek’?
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Het is een heel gewoon gezicht geworden. Op straat, op het werk, op school, overal waar je kijkt lopen mensen je bijna tegen het lijf, omdat ze zo geconcentreerd op hun smartphone aan het turen zijn. Sommige mensen zitten urenlang gebogen over hun telefoon te appen, swipen en scrollen. Niet gek opkijken dus als je last krijgt van een ‘app-nek’.

Onderzoek

Een Amerikaans onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Surgical Technology International heeft onderzoek gedaan naar de effecten van de gebogen ‘whatsapp-houding’. Zij ondervonden dat de gebogen houding kan leiden tot slijtage op een al jonge leeftijd en in het ergste geval zal er een operatie nodig zijn om het probleem te verhelpen.

Whatsappen is toch onschuldig?

Niet helemaal. Een veel voorkomende houding bij het whatsappen is het voorovergebogen zitten. Je hoofd buigt zich met de rug mee. Als je hoofd zich in een hoek van 15 graden draait, ontstaat er al een gewicht van 12 kilo extra belasting op de nek. Bij een gebogen nek van 60 graden kan dit al oplopen tot 27 kilo aan extra belasting op de wervelkolom. Deze extra belasting veroorzaakt de vroegtijdige slijtage.

Preventie

Hoewel het moeilijk is in onze technologisch gevorderde maatschappij langer dan een aantal minuten van tablets en smartphones af te blijven, kan door het turen in de juiste houding de schade toch beperkt blijven volgens onderzoeker Kenneth Hansraj. Dus of je nou doet aan appen, snappen, swipen of scrollen, zorg ervoor dat je het doet in de juiste houding.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP