High on sports!
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Als je op een gezondere manier high wil worden dan het roken van een jointje, probeer dan eens wat regelmatiger te sporten! Onderzoekers aan de Duitse Universiteit van Heidelberg hebben aangetoond dat het gevoel dat je hebt na een intensieve work-out dezelfde kenmerken heeft als het gevoel dat je krijgt van het roken van een joint!

Runner’s High

De runner’s high is al door meerdere onderzoekers geanalyseerd. Als renners een lange, intensieve workout hebben, kunnen ze een euforisch gevoel krijgen vlak na het sporten. Bij sommige mensen komt dit regelmatig voor en bij anderen maar zelden. Het stofje endorfine die vrijkomt bij het lange sporten, zou voor deze runner’s high verantwoordelijk zijn. Volgens de Duitse onderzoekers zit dit iets anders.

Het onderzoek uit Heidelberg

Hoewel voorheen de zogenaamde runner’s high veroorzaakt leek te worden door het stofje endorfine in het lichaam, blijkt uit dit onderzoek dat endocannabinoïden de oorzaak zijn van het euforische gevoel. Buiten de euforie lijken de sporters na een intense workout ook veel meer ontspannen te zijn en beter te kunnen tegen pijn. De sporters waren in dit geval wel muisjes. Muisjes die 5 uur lang achter elkaar hebben gerend. Een mens zal dus een flinke work-out moeten doen om dezelfde euforische gevoelens op te wekken.

Het is niet helemaal duidelijk of de onderzoeksresultaten zijn te vertalen naar mensen, maar hier zal in de toekomst door de Duitse onderzoekers nog meer onderzoek naar verricht worden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP