‘Hybrid-sporten’ die je in 2016 moet proberen
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

De fitnesstrends wisselen zich tegenwoordig in hoog tempo af en de agenda’s van de meeste fitnessscholen zitten bomvol met verschillende groepslessen. Het is bijna niet bij te houden. En om het nog een beetje ingewikkelder te maken, beginnen er onder de lessen yoga, spinning en de verschillende bootcamps nu ook allerlei combinatiesporten te ontstaan. Ben jij benieuwd welke ‘hybrid-sporten’ 2016 te bieden heeft en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan verder!

Aerial yoga

Ondersteboven is de wereld een stuk relaxter, toch? Als de gebruikelijke zonnegroeten je beginnen te vervelen, kun je je yogalessen létterlijk naar een hoger niveau tillen met aerial yoga. In deze vorm van yoga hang je tijdens de stretches in een soort hangmat die een halve meter van de grond hangt. Deze manier van yoga daagt de zwaartekracht uit wat tot fysiek zware, maar uitdagende oefeningen leidt.

Soulcycle

Al enkele jaren terug deed de calorie-verslindende sport spinning al zijn intrede in Holland. Als je geen interesse hebt in ‘slechts’ het trainen van de beenspieren en het verbeteren van je conditie, kun je soulcycle proberen. Deze ‘hybrid sport’ combineert spinning met krachttraining wat spinning transformeert tot een full body work-out. Let wel, deze sport is niet voor de beginneling! Tijdens de al loodzware spinning-workout waagt de fietsers zich tegelijkertijd ook nog aan dumbbels en weerstandsbanden. Maar dat is nog niet alles. Om je hoofd lekker leeg te maken wordt ook nog een lekkere beat gespeeld en wordt een duistere kamer verlicht met kaarslicht. Heerlijk, ontspannend?

Urban bootcamp

Geen geld voor een duur abonnement bij een sportschool? Geen paniek. Bij urban bootcamp is de wereld je playground! Maak gebruik van parkbankjes, bushokjes, speeltuinen en sloten om in vorm te blijven. Urban bootcamp is een verzamelnaam voor oefeningen als push-ups en lunges die je in je directe omgeving uitvoert. Verschillende instanties organiseren al regelmatig vernieuwende trainingen in de omgeving zoals de organisatie Stadswild. Urban bootcamp combineert het gemak en de toegankelijkheid van ‘joggen in de buurt’ met de intensiteit van een goede bootcamptraining.

Piloxing

Gooi een stukje dans, pilates en boksen door elkaar en je krijgt piloxing. Deze workout verbrandt vet en versterkt de spieren door de verzwaring van de handschoenen. Met een lekkere beat op de achtergrond en je stoere bokshandschoenen aan dans en boks je de calorieën eraf. De sport vindt zijn oorsprong in Hollywood en begint in steeds meer sportscholen ook op het menu te pronken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP