Je zelfbeeld verbeteren
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Nu het najaar is aangebroken zijn veel mensen opgelucht dat het bikiniseizoen is afgelopen en je je weer kan verdrinken in die dikke wintertruien. Of niet? De zomer is nog niet afgelopen of je wordt geconfronteerd met superslanke modellen in de najaarseditie van modebladen. Laten we eerlijk zijn: met het schoonheidsideaal van de modewereld worden we het hele jaar lang geconfronteerd. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat slechts 70% van vrouwen gevoelens van depressie, schuld en schaamte voelen van slechts 3 minuten bladeren in zo’n duivels tijdschrift!

Het goede nieuws is dat je je helemaal niet zoveel hoeft aan te trekken van hoe de maatschappij wil dat je eruit ziet. Werk daarom eens aan je mentale spieren in plaats van je fysieke spieren en leer je lekker te voelen precies hoe je bent. Esther Kane, een professionele psychotherapeute met 20 jaar ervaring in het vak en een specialisatie voor eetstoornissen. Ze geeft tips over het verbeteren van je zelfbeeld.

• Focus op de fantastische dingen die je lichaam kan en niet wat het niet kan.
• Maak eens een lijstje met de 10 dingen die je mooi vindt aan je lichaam en positieve dingen over jezelf als persoon. Als je negatieve gedachten over je eigenbeeld ontdekt in je hoofd, lees dit lijstje dan eens op.
• Draag de kleren die lekker zitten en gooi de kleren weg die niet langer passen. Laten we eerlijk zijn het geeft een rotgevoel als je die kleren uit je studententijd niet meer past, maar is het nog een realistische maatstaaf bij het afvallen?
• Probeer niet te veel rond te hangen bij mensen die geobsedeerd zijn door hun gewicht en met wat ze eten. Hang rond met levensgenieters en geniet zelf ook meer van het leven!
• Doe een sport waar je plezier aan beleeft en dat je een gevoel geeft dat je sterker, flexibeler en re-energized bent en blijf dit consequent doen.
• Luister naar je lichaam: eet wanneer je honger hebt, rust wanneer je moe bent en sport wanneer je voelt dat je lichaam het nodig hebt.
• Stop het geobsedeerde lezen van modebladen met flinterdunne modellen en het volgen van de perfecte levens van superstellen. Reflecteer op wat je hebt en wat je gelukkig maakt.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP