Koolhydraten voor meer energie
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Door de snelle opname en het afbreken kan je bloedsuikerspiegel gaan schommelen waardoor je weer honger krijgt en moe wordt.

Enkelvoudige koolhydraten komen voor in druivensuiker (dextrose), vruchtensuiker (fructose) en gewone suiker (maltose en sacharose). In fruit zitten deze koolhydraten ook, deze zijn beter omdat je hierdoor ook vitamines binnenkrijgt. Zeker voor het sporten is het goed deze in te nemen, fruitsuikers worden namelijk snel door het lichaam verbrand en opgenomen.

Meervoudige koolhydraten bestaan uit aan elkaar geregen enkelvoudige koolhydraten. Het lichaam zal deze eerst moeten verwerken voordat de energie gebruikt kan worden. Het voordeel boven enkelvoudige koolhydraten is dat het lichaam voor een langere tijd van glucose wordt voorzien en is dus beter voor de bloedsuikerspiegel. Je zal je langer fit en alert voelen waardoor je effectiever kan trainen.

Verschijningsvormen
In de (sport)voedingssupplementen zijn koolhydraten in vloeibare en poedervorm terug te vinden.

Gebruik en aanbevolen dosering
Koolhydraten zorgen voor energie en is vaak gewenst tijdens de training. Enkelvoudige koolhydraten zijn zeer geschikt om tijdens de training in te nemen.

Wordt gebruikt voor:

  • Duursporten
  • Krachtsporten

Combinaties
Koolhydraten zijn goed te combineren met Vitamine B6 of B-complex. Dit omdat het de werking en opname in het lichaam verbeterd.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP