Light drinkers zijn ongezonde eters
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

ik drink een light drankje dus ik mag meer consumeren. Klinkt misschien niet helemaal logisch. Toch lijken we onszelf dit aan te praten. Mensen die gebruik maken van lightproducten eten namelijk vaker ongezond.

Wat betekent ‘light’

De lightversie is zeker een beter optie dan de normale versie, maar wat veel mensen vergeten is dat de term light niet betekent dat er minder van alles in zit. Veelal wordt er in deze producten geminderd in ofwel zout ofwel suiker ofwel vet ofwel calorieën. Dat je minder zout naar binnen krijgt van een light zak chips, wil dus niet automatisch zeggen dat je ook mindert in calorieën.

Het onderzoek

Deze onwetendheid wordt bevestigd door het onderzoek aan de Universiteit van Illinois. Uit 22.000 Amerikanen die voor een week hadden bijgehouden wat ze aten, was een duidelijk verband te zien tussen mensen die light producten consumeren en de hoeveelheid ongezonde producten (chips, ijs, chocola) ze naast deze lightproducten ook nog eten. De mensen die gebruik maakte van de light versie van producten aten beduidend meer ongezonde rommel.

Kies bewust!

Volgens onderzoeker Ruopeng An een gevolg van de perceptie dat het kopen van lightproducten je het excuus geeft om meer van deze lightproducten of andere ongezonde producten te eten. Je eet immers light, toch? Nee, nee, light betekent helaas niet dat chips en frisdrank op miraculeuze wijze twee keer zoveel kan eten zonder aan te komen. Helaas.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP