Na-eten in de avond
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Het minderen van calorieën is volgens sommige onderzoekers niet het enige waar je bij diëten op moet letten. Het tijdstip waarop je eet zou ook invloed hebben op de mate waarin je gewicht verliest. Wij beschrijven 3 redenen waarom laat op de avond eten voor deze onderzoekers iets is wat je bij het streven naar gewichtsverlies beter niet kan doen.

Er is je vast al eens vertelt dat het laat eten in de avond kan bijdragen aan een toename in gewicht. Veel mensen zijn zich echter niet bewust waarom dit zo is en hoe dat gebeurt. Het is niet zozeer een toename in gewicht, maar een afname in het gewichtverlies. Dit zou komen, doordat de spijsvertering tussen de momenten van slapen en opstaan minder actief is. Overdag, als je actief bent, is je spijsvertering dat ook. Het stelsel gaat actief aan de slag met het verteren van het voedsel. Als je slaapt en het eten heeft nog niet de tijd gehad om verteerd te worden, zou dit dus leiden tot een toename in gewicht. Veelal raden diëtisten dus aan ‘s avonds alleen producten te eten met weinig calorieën zoals fruit en groente.

Een andere reden waarom vaak wordt afgeraden ‘s avonds veel te eten, is omdat het eten op een laat tijdstip een onrustige slaap kan veroorzaken. Een van de ergste producten die ervoor kan zorgen dat uw spijsverteringsstelsel u ‘s nachts wakkker houdt, zouden producten met veel suiker zoals koekjes en snoepgoed zijn. Producten als warme melk of kamillethee kunnen juist bijdragen aan een betere slaap.

De laatste reden die we hier noemen heeft ook te maken met het slapen ‘s nachts. Het eten in de avond kan er namelijk voor zorgen dat je er ‘s avonds ook meer uit moet voor een toiletbezoek. Als u producten neemt die er een lange tijd over doen om te verteren, zal u van dit probleem geen last hebben, maar dit kan natuurlijk wel weer bijdrage aan een toename in gewicht.

Het beste is dus ‘s avonds lichte producten te eten en zo min mogelijk voedsel tot u te nemen. Eet hierbij dus uw avondmaal niet te laat, zodat u ‘s nachts geen last heeft om in slaap te komen en zodat uw lichaam deze producten niet op een inactieve tijd van het spijsverteringsstelsel nog moet verteren, want dat kan leiden tot een indirecte gewichtstoename.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP