Nederlanders gaan vega
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Wist je dat we met z’n allen in Nederland in 2010 verantwoordelijk waren voor de consumptie van 80,8 kilogram per persoon? Meer mensen kunnen zich blijkbaar niet voorstellen dat ze jaarlijks zoveel vlees naar binnen werken. Een onsmakelijk feitje, toch? Misschien is daarom het eten van vlees over de afgelopen 5 jaar is gedaald tot 76,3 kilogram.

Onderzoek

Het onderzoek van het Landbouw Economisch Instituut, zo schrijft nu.nl, heeft onderzoek uitgevoerd in opdracht van de Stichting Wakker Dier. Om lekker op dreef te blijven: volgens dit onderzoek aten alle Nederlanders bij elkaar 170 miljoen kippen, meer dan 6 miljoen varkentjes en 100.000 kalfjes.
Het onderzoek zegt dat de daling van de vleesconsumptie te danken is aan het grotere bewustzijn dat is ontstaan voor dierenleed onder de Nederlanders. Hiernaast zou het bewustzijn voor milieu, klimaat en ook ontbossing een steeds belangrijkere rol spelen in het leven van de Nederlaner.

Varkentjes aan de top

Het meest gegeten vlees onder Nederlanders is varkensvlees. De speklapjes, koteletjes en varkenshaasjes vormden bij elkaar de helft van de totale vleesconsumptie in Nederland. Paardenvlees wordt in Nederland ‘gek genoeg’ nauwelijks gegeten. Klinkt dat bekend, IKEA?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP