Omgaan met een depressie
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Het is 25 januari, de dag van het depressie gala georganiseerd door het Fond voor Psychische Gezondheid. Naar aanleiding van de Blue Monday op 16 januari, wat de meest depressieve dag in het jaar zou zijn wordt het gala georganiseerd om opnieuw aandacht te vragen voor de ernst van een depressie. Na hart- en vaatziekten, vormt de depressie immers nu al volksziekte nummer 2 in Nederland.

Depressies zijn nog altijd een taboe

Bij vrouwen komt een depressie gemiddeld twee keer zo veel voor dan bij mannen en onlangs is het dan ook uitgeroepen tot volksziekte nummer 2 na hart- en vaatziekten hier in Nederland. Echter, schaamte bij patiënten en gebrek aan acceptatie van de omgeving van de patiënt zorgen dat de ziekte nog altijd onvoldoende wordt begrepen on onderschat in de Nederlandse samenleving. Mensen met een depressie krijgen hierdoor het gevoel dat het probleem bij hen ligt en hebben het gevoel dat ze gebrek aan discipline hebben, tekort schieten en zwak zijn. Hiervoor vraagt Fonds Psychische Gezondheid dan ook meer begrip.

Hoe werkt dat nu?

Depressiviteit kan zich uiten in verschillende symptomen waaronder lusteloosheid en vermoeidheid. De maatstaaf voor veel mensen is dat ze zich gedurende twee hele weken non-stop somber voelen en nergens zin in hebben.

Veelal is voor de behandeling van een depressie professionele hulp nodig zoals meditatie of therapie. Veelal zal de therapeut je aanraden om regelmaat in je leven te brengen door vroeg op te staan, vaste etenstijden aan te houden en vaak contact te zoeken met iemand die je vertrouwd bent. Ook sporten en bewegen heeft bewezen een goeie meditatie te vormen voor iemand met een depressie.

Citrulline en depressie

Sommige producenten van voedingssupplementen prijzen citrulline aan als een middel om een de symptomen van een depressie enigszins tegen te gaan. De vermoeide spieren zouden door middel van citrulline effectief worden ontdaan van ammonia en andere stoffen die de spieren vermoeien. Hiernaast zou het de aanmaak van nieuwe energie stimuleren. Het vermoeide gevoel zou hierdoor wegebben uit het lichaam op natuurlijke wijze. Het lusteloze gevoel van een depressie zou op deze manier kunnen worden behandeld.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP