Ongezonde hap in de pauzes
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Tussen dat de lessen door in een kwartier nog even een boterham wegwerken op school is volgens het onderzoek uit de Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics een ramp voor het ontwikkelen van een gezond eetpatroon onder kinderen.

Het onderzoek

In het onderzoek werd gekeken naar het eetpatroon van 1,000 kinderen op basis- en middelbare scholen in de pauzes. Er werd geconstateerd dat lunchpauzes met een lengte van 20 minuten of korter snelle ongezonde happen stimuleerden onder de kinderen.

Calorierijk voedsel

In veel basis- en middelbare scholen is het gebruikelijk dat kinderen slechts een kwartier tot een halfuur pauze hebben. In deze lunchpauze moet voldoende worden bijgetankt om de rest van de dag (soms van 12 uur ’s middags tot na 4 uur) door te komen. In veel klaslokalen is het eten van snacks tussendoor immers niet toegestaan. De keuze valt in dit geval dus al snel op een calorierijke en vaak ongezonde hap zoals friet of andere junkfood in plaats van voldoende groente, fruit of een goeie boterham.

De onderzoekers pleiten er dan ook voor dat scholen langere pauzes inlassen, zodat de kinderen voldoende tijd hebben om niet alleen gezondere keuzes te maken, maar ze ook rustig hun eten kunnen opeten en niet hoeven te haasten. De kinderen draaien immers de hele dag op deze maaltijden. Ze kunnen dan maar beter voedzaam zijn.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP