Onze obsessie met de weegschaal
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Het is fascinerend hoe het lichaamsideaal verschilt per werelddeel. In Afrika gaan jonge dames tot het uiterste om goed dik te worden. Dit vergroot hun kans om later te gaan trouwen. In Zuid-Oost Azië is het dik zijn bijna een status, omdat het aantoont dat je drie keer per dag kunt eten. Zelfs in Europa is het in een ver verleden ooit mooi geweest als je rondingen had.

Verschillende tijden, verschillende continenten en verschillende boodschappen. Toch hebben ze allemaal effect op ons persoonlijke leven. Hoe vaak heeft je grootmoeder je niet extra opgeschept, omdat ze vond dat je pips zag en je gezicht wat ronder mocht. En hoe tegenstrijdig is dit met de fashion scouts die mensen obsessief aan het volgen zijn op televisie tegenwoordig. Oude kerels die onzekere veertienjarige meisjes erop nakijken, omdat hun dijbenen iets breder zijn dan de pink op hun linkerhand.

Het feit dat het zien van deze beelden of het oproepen van deze nostalgische gevoelens ons zo persoonlijk raakt, is juist een goed iets. Elk van ons heeft de kracht om de baas te zijn over hoeveel aandacht we besteden aan ons gewicht, tijdschriften met broodmagere modelletjes en fat burner advertenties.

Het loslaten van die obsessie voor het nummertje dat zich dagelijks op die weegschaal laat zien, wil niet zeggen dat je ongezond leven maar moet opgeven. Je kunt een grote waarde hechten aan gezond leven zonder heel erg gefocust te zijn op e gewicht. De volgende tips kunnen je hier bij helpen.

1. Zorg voor je lichaam, je krijgt er maar 1

We krijgen maar 1 lichaam om mee te leven en dit lichaam is gezond. Als je brein nog functioneert, je tikker nog doortikt en je longen nog werken, heb je veel om je lichaam voor te bedanken. Bonuspunten als ook alle ledematen nog functioneren! Geef het de gezonde brandstof die het nodig heeft en blijf fit en weiger je lichaam uit te hongeren zodra de maag begint te borrelen of er een verlangen ontstaat om junkfood te gaan eten.

2. Focus op je acties, niet de weegschaal

Fixeer je op de dingen die je wel in bedwang hebt zoals de kwaliteit en hoeveelheid van je eten en je sportactiviteiten. Ga op zoek naar goede producten die je ook met plezier eet. Experimenteer met verschillende oefeningen die je helpen je lichaam sterker te maken en bedenk dat je het doet om je gezondheid en niet om het nummer op de weegschaal.

3. Zoek naar een sport die je aanspreekt

Het is zoveel makkelijker de motivatie te vinden door een sport te doen waar je plezier aan beleeft. Als dat zoveelste hardlooprondje je verveelt, ga dan eens een andere sport proberen. Ga eens mee met een vriend of vriendin en probeer nieuwe dingen uit die je blijven uitdagen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP