Oorzaken van emo-eten die je nog niet had bedacht!
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Zelfs met alle know-how over voeding, gezonde leefstijl en een enorme dosis wilskracht om gezond te blijven eten, nemen emoties het soms over en verdwijnen je goede intenties als sneeuw voor zon. Hieronder staan veel voorkomende oorzaken van overeten en een paar die je nog niet had bedacht!

Van Titanic naar Forrest Gump

Als je wil stoppen met emo-eten zorg er dan voor dat je van die zielige dramafilms overstapt op een luchtige comedy. Volgens een onderzoek uitgevoerd door de Comell University en gepubliceerd in de Journal of the American Medical Association eten mensen die een zielige film kijken 55% meer popcorn dan degene die grappige films kijken.

De gedachte hierachter is dat verdrietige films ons een eenzaam gevoel geven. Dit leidt tot overeten. Wil je na eindeloos aandringen van je vrienden toch met je Netflix accountje The Boy in the Striped Payamas kijken? Geen probleem. Zorg ervoor dat je met iemand kijkt zodat de gevoelens van eenzaamheid er niet zijn. Als niemand kan komen kijken, kun je altijd nog een warm dekentje om jezelf heen wikkelen. Dit warme gevoel geeft je, volgens het onderzoek, het gevoel dat je wordt omhelst waardoor je je niet zo eenzaam voelt.

Voetbalfanaten

Hetzelfde principe geld took voor de heren die niet houden van romcoms. Ook als jouw voetbalteam verliest, volgens hetzelfde onderzoek, ga je je overgeven aan vette snacks om je gevoel van verlies te vergeten! Zet die bitterballen dus alleen maar op tafel als je 110% zeker weet dat je team die avond de champion’s league wint.

Het verdriet wegdrinken

Nee, niet met alcohol, maar met groene thee! Een studie gepubliceerd in de Amerikaanse journal of Clinical Nutrition toonde aan dat het drinken van thee je gevoelens van stress helpt verminderen wat zorgt voor minder emo-eten. Dit komt door het aminozuur L-theanine die in groene thee zit. Dit stofje zorgt ervoor dat je je ontspant en boost de dopamine in je lichaam die je een gelukkig gevoel geeft. Ook verlaagt het de bloeddruk.

Social media maakt niet gelukkig

Hier had je misschien nog niet aan gedacht, maar veel mensen gaan overeten van het gebruik van social media volgens onderzoek aan de Columbia University. Dacht je dat die 20 kilo die een vriendin kwijt was geraakt, die prachtige foto’s van de cruise die je college aan het maken is of de miljoenen likes op de pagina van je gehate oude klasgenoot je niks deden? Fout. Social media maakt ongelukkig en geeft ons een eenzaam gevoel. Het onderzoek toonde aan dat de mensen die meer tijd besteden op social media meer deden aan emo-eten.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP