Opmerkelijk: de (sport)selfie-verslaving
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Deel je je vers getrainde abs graag met de rest van de wereld via Facebook, Instagram of andere socialmediawebsites? Je bent niet alleen. 54% Van alle sportselfies bestaan uit check-ins in de gym. 41% Van alle selfieholics laat het liefst zien dat ze een heerlijke, gezonde maaltijd aan het nuttigen zijn. Door sommige onderzoekers worden selfies al gezien als een mentale aandoening, maar geen zorgen. Je moet maar liefst 6 of meer selfies nemen om een ‘selfie-addict’ gelabeld te worden.

Selfies in cijfers

Sport-gerelateerde selfies steken steeds vaker de kop op op verschillende socialmediasites. 54% Van de sporters bestaan uit check-ins in de gym. Gevolgd door 41% aan mensen die selfies maakt van zichzelf en een gezonde maaltijd. Verschillende sportapps bieden ook al de mogelijkheid om je sportresultaten te delen op socialmediawebsites (39%). Trotse racers (33%) posten ook foto’s van verschillende marathons online en 17% van alle sportselfies gaan over resultaten op het gebied van gewichtverlies. Tot slot zet een kleine groep (14%) graag hun zweterige zelf op de foto om de wereld te laten zien hoe hard ze hebben getraind.

De negatieve effecten van selfies

“Selfie” was misschien het woord van 2013, dat betekent nog niet dat we in 2016 al van dit fenomeen zijn verlost. Het lijkt alsof sommige mensen het simpelweg met geen mogelijkheid kunnen laten om regelmatig een socialmediawaardige shot van zichzelf te maken. Volgens onderzoek uitgevoerd door psychiater Dr. David Veale zijn mensen die al hebben te kampen met een psychische aandoening gevoelig voor de ‘selfie-verslaving’.

Dit gold zeker voor Danny Bowman, een 19-jarige Engelsman die maar liefst 200 foto’s van zichzelf neemt per dag volgens Mirror News. Hoewel er al verslavingen van social media zijn vastgesteld waarbij mensen continue hun Facebook, Instagram en Twitter afspeuren naar ontwikkelingen, is de selfie-verslaving nog niet echt een ding.

De positieve effecten van selfies

Onderzoek gepubliceerd in de Huftington Post geeft aan dat je in het gezelschap van andere mensen die sporten zelf ook bewuster wordt van je gezondheid en waarschijnlijk meer zal gaan sporten. Het posten van selfies en je sportresultaten is dus helemaal niet zo een slecht ding om te doen. Mensen zijn geneigd zich aan anderen te meten en het verspreiden van je zwetende zelf en je sportresultaten op Facebook zal anderen kunnen inspireren om ook meer aan hun gezondheid te doen! Inspireer!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP