Opmerkelijk: ‘Groene’ hagelslag op je boterham
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Kijk je elke ochtend met een bezorgde moederse blik toe terwijl je koter het halve hagelslagpak over zijn boterham uitstrooit? Nog even geduld, in Groningen zijn heel binnenkort de ‘groentepops’ beschikbaar. Hagelslag gemaakt van, ja echt, groenten! Lekker hoor.

De handen ineen!

ORFI food uit Groningen heeft onlangs de handen ineengeslagen met Mont Blanc Foods uit Eelde en zijn druk in de weer met het ontwikkelen van een hele bijzondere hagelslag en cornflakes. Deze producten zullen namelijk worden gemaakt van afgedankte groenten onder het motto: bestrijding van voedselverspilling! Groenten met een ongewenste vorm worden op veel voedselveilingen vaak weggegooid tot grote verschrikking van deze twee bedrijven. Zij kozen er daarom voor hagelslag of andere voedingsmiddelen uit deze producten te maken. Hiervoor kregen ze van de overheid een subsidie tot wel 150.000 euro.

Proefkonijnen

ORFI Food en Mont Blanc Foods verwachten het product binnen een jaar uit te brengen. Tot die tijd zullen de groentepops worden voorgelegd aan allerlei panels. Ze zullen gebruik gaan maken van soorten groenten die onder veel mensen geliefd zijn om zo de smaak van de hagelslag geliefd te maken bij het publiek. Naast gezonde hagel hopen zij ook gezonde cruesli, muesli en cornflakes op de markt te gaan brengen.

Een kritische kijk

Het lijkt erop dat het samenwerkingsverband een prachtig product te weeg gaat brengen. En hoewel het op eerste oog een stunt lijkt om kinderen een gezondere vorm van hagelslag te laten eten, lijkt het bij nader inzien meer een manier om voedselverspilling te voorkomen in de groente-industrie. Allebei een hele goede zaak, maar of de zwaar bewerkte groente ook daadwerkelijk meer en gezondere voedingswaarden hebben dan de suikerzoete versie van hagelslag en cornflakes is nog maar de vraag. Bovendien is het selectief kiezen van de groenten die geliefd wordt door het publiek een goede commerciële keuze, maar dit werkt dus ook slechts selectief de voedselverspilling tegen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP