Opmerkelijk: Naakt uit eten in Londen!
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Het pop-up restaurant Bunyadi is volgens velen de plek om te bezoeken deze zomer. Nou ja, voor iedereen die het niet erg vindt om in hartje London poedelnaakt te dineren. Meer weten over het ‘naaktrestaurant’ van 2016 en de voordelen van naakt zijn voor je welzijn? Lees verder!

Pop-up restaurant Bunyadi

Het pop-up restaurant Bunyadi heeft een naakt thema, waarbij de boodschap die de oprichters achter willen laten het terugkeren naar de natuur is. Mensen tegenwoordig zijn zo druk met hun telefoon en andere ‘onzuiverheden’, zeggen de oprichters, dat wij ze een avondje uit willen gunnen die puur en onvervuild is.

De mensen die naakt komen dineren, moeten dan ook hun telefoon en andere spulletjes achterlaten in een kluisje voordat ze hun plaatsje opzoeken. Ook het personeel in het restaurant zal zijn werk compleet naakt gaan doen. Hoewel het een nichemarkt lijkt die wordt aangesproken, hebben toch al 4700 mensen zich aangemeld voor een restaurant capaciteit van slechts 42 plaatsen.

De voordelen van naakt zijn

De restaurant eigenaren zijn ervan van overtuigt dat naakt ‘the way to go is’ en ze lijken hun gelijk te krijgen! Er zijn namelijk talloze onderzoeken gedaan die de voordelen van naakt gaan hebben bewezen.

Naakt voor een goede nachtrust

Volgens de National Sleep Foundation gevestigd in de Verenigde Staten, gaat het hebben van een goede nachtrust gepaard met het slapen met de perfecte lichaamstemperatuur van 65 graden fahrenheit. Het links laten liggen van je pyjama lijkt hierbij een goede methode om deze perfecte slaaptemperatuur te bereiken. Volgens een studie in 2014 in de Journal Diabetes kan het slapen in lagere temperaturen zelfs zorgen voor een hogere vetverbranding tijdens het slapen. Comfortabeler slapen en tegelijkertijd meer vet verbranden. Wat wil je nog meer?

Naakt voor een mooie huid

Er is meer! Krappe kleding en onderbroeken laten hun tekens achter op ons lichaam waarbij de huid op sommige plekken droog en rimpelig worden. Plastisch chirurg en specialist huidverzorging Dr. Michael Fiorillo geeft aan dat naakt slapen goed is voor een gezonde huid. Het helpt het lichaam afkomen van chemische stofjes die het zweet op ons lichaam achterlaat. Dit zweet wordt opgenomen door de kleding en opnieuw aan de huid blootgesteld. Door naakt te slapen krijgt de huid de kans om door te ademen waardoor de kans op ontstekingen, puistjes en andere huidproblemen verminderd wordt. Hiernaast helpt het de bloedcirculatie in het lichaam verbeteren, volgens Dr. Fiorillo.

Naakt voor een betere opname van vitamine D

Naakt hoeft lang niet alleen in de slaapkamer te blijven! Ons lichaam is namelijk in staat vitamine D beter op te nemen via zonlicht dan de meeste vitamine D supplementen. Doe er je voordeel mee! Hoewel het niet gezond is gedurende lange tijd je huid bloot te stellen aan fel zonlicht, kan een minuutje of 10 wonderen doen voor je humeur door de effectievere opname van vitamine D.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP