Opmerkelijk: Superfoods maken super dik?
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Voordat je je dieet omgooit en je die hamburger bij de Mac vervangt door de geliefde gojibessen en chiazaadjes, kun je beter even dubbel checken of die portie bessen ook weer een eetlepel of een theelepel was. Ook bij superfoods geldt namelijk dat, ondanks de vele voordelen op het gebied van voeding, te veel nooit goed is. Meer weten over welke superfoods je beter met mate kunt gebruiken? Lees verder.

1. Acaibessen

Google de ‘acai bes’ en je zult overladen worden met voordelen van de besjes op het gebied van gewichtsverlies en het tegengaan van symptomen van veroudering. Als je dit weet, zou je bijna niet meer verder kijken naar het voedingslabel die toch echt vermeldt dat elke 100 gram van deze besjes tot wel 247 calorieën bevat. Tenzij je dus oppast met je portie, kan dat gezonde ontbijt ‘du jour’ je tot wel 600 calorieën opleveren.

2. Hele, hele pure chocolade

Pure chocola bestaat veelal uit ten minste 35% aan cacaobestanddelen en zit vol flavonoïden die het lichaam beschermen tegen vrije radicalen. Voordat je naar de eerste de beste reep grijpt, kun je echter beter ook een kijkje nemen naar de grote hoeveelheid vetten en suikers die in dit product zijn verwerkt. Afhankelijk van het merk kan slechts 100 gram al 170 calorieën opleveren met 12 gram aan vetten en 24 gram aan suikers. Dat is al 4 gram meer aan suikers dan de gemiddelde vrouw dagelijks wordt aangeraden. Echter, als je jezelf kunt beheersen en je in staat bent de porties klein te houden, kun je nog altijd genieten van de vele voordelen van dit product.

3. Chiazaden

Een prachtig product dat rijk is aan omega-3 vetzuren, vezels en antioxidanten en daarom het voortouw neemt in de superfoodrevolutie die momenteel gaande is. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken als topping op bijna elke maaltijd die je dagelijks nuttigt. Voor je begint met strooien, kun je echter beter in je oren knopen dat twee eetlepels van dit product al 120 calorieën opmaken. Hoewel 80 van deze calorieën bestaan uit gezonde vetten, kunnen ze de calorieënmeter behoorlijk opschroeven. Zeker als je deze zaadjes aan een al calorierijke smoothie toevoegt.

4. Avocado

Gek op avocado? Dan wist je zeker ook dat het verkozen was tot het product met ’s werelds beste voedingswaarden. Het zou het complete plaatje zijn op het gebied van nutriënten en je alles bieden wat je op een dag nodig hebt. Het klinkt als een droom, toch? Hoewel het alles lijkt te bevatten wat je nodig hebt, bevat een avocado van gemiddelde grootte veelal 232 calorieën of meer. Maar liefst 188 calorieën van dit totaal zijn afkomstig van vetten. Eet daarom verantwoord en deel die middelgrote avocado gewoon op in 5 porties.

5. Amandelen

Een handige snack en een goede bron van eiwitten. Je vindt ze dan ook overal terug of ze nou gezouten zijn, er melk van gemaakt is of ze verwerkt zijn in amandelboter. We kunnen allemaal zeggen dat door de verslavende smaak van deze heerlijke nootjes een handje vaak niet genoeg is. Toch zou het bij een handje moeten blijven gezien het feit dat dat kleine handje al 164 calorieën met zich meebrengt.

6. Kokosolie

Met al de voordelen voor de gezondheid zou de kokosolie door zijn populariteit tegenwoordig bijna de gebruikelijke olijfolie gaan overstijgen. In verscheidenen onderzoeken zijn echter bevonden dat deze superfood niet zo super is voor je taille. Maar liefst 92% van deze olie bestaat namelijk uit ongezonde vetten. Vergeleken met olijfolie (9% ongezonde vetten) en avocado-olie (25% ongezonde vetten) lijkt het dan toch niet zo een gezonde optie. Oei.

7. Quinoa

Oh, quinoa. De ‘slimme salades’ schieten op het internet als paddenstoelen uit de grond waarin dit product de absolute ster speelt die het allemaal mogelijk maakt. Een product vrij van gluten en bovendien een complete eiwit. Dit zijn kenmerken die die saaie, ‘gewone’ rijst en bonen niet bevatten. Het klinkt allemaal heerlijk, maar een klein kopje quinoa bevat echter al snel 222 calorieën. Dit is zelfs iets meer dan een kopje volkoren rijst. Met alle marketing van de grote fabrikanten, vergeten veel mensen vaak dat een teveel van dit product ook echt niet goed voor je is.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP