Over migraine triggers
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Als migraine nog niet vervelend genoeg is, vormt het voor veel mensen die er last van hebben ook nog een probleem om uit te vinden wat het precies triggered. Dit verschilt natuurlijk per persoon, maar verschillende grootschalige studies hebben wel een aantal producten op hun radar die door de componenten die in het product zitten heel goed schuldig zouden kunnen zijn aan het opwekken van een migraine.
Voordat je een van deze producten van je lijstje schrapt, bedenk dit: onvoldoende eten en het compleet overslaan van maaltijden is zéker een trigger van migraine. Vooral bij dames! Houd daarom een gezonde leefstijl aan met regelmatig eten, voldoende water drinken en regelmatig sporten.

Rode wijn

In een grootschalig onderzoek uitgevoerd in Brazilië gaf 30% of meer van de onderzochte patiënten aan dat alcohol (in het bijzonder rode wijn) een grote rol speelt in het opwekken van migraineaanvallen. Hoewel de oorzaak hiervan nog niet precies is vastgesteld, denken de onderzoekers dat het te maken heeft met de flavanoïden die zich in rode wijn voordoen.

Hiernaast leidt de consumptie van alcohol als geheel tot uitdroging. Uitdroging leidt op zijn beurt ook weer tot migraine. Geen goede optie dus als je hoofd je lief is.

Koffie, chocola en frisdrank

Volgens mij zijn we ons best bewust van het feit dat deze guilty pleasures niet gezond zijn, maar toch geven we er vaak aan over. Als je last hebt van migraine kun je ze beter toch links laten liggen. Het kan namelijk acute aanvallen opwekken door de caffeïne die erin zit. Caffeïne beïnvloed bepaalde ontvangers naar het brein die geassocieerd worden met migraine.

Hier is een gekke twist: onderzoek heeft ook aangetoond dat tijdens een aanval een kleine hoeveelheid migraine de pijn juist kan laten afnemen. Ben je in de war? Hier is de bottom-line: geniet, maar drink en eet met mate!

Oude kazen

Smeuige gorgonzola, camembert en cheddar. Dit zijn kaasjes met een rijke smaak voor de echte liefhebbers. Voor je naar het kaasplankje grijpt, bedenk echter even dit: de tyramine die in deze kaasjes zitten verwerkt, kunnen de neurotransmitters activeren die een migraine aanval kunnen aanzetten. Het leven is niet eerlijk…

Citrusvruchten

Dit is misschien een vreemde eend in de bijt, omdat citrusvruchten vaak worden gelinked aan Vitamine C en een gezond immuunsysteem. Toch staat hij op de radar van een aantal onderzoekers die geloven dat de vruchten kunnen bijdragen aan migraine. Hoe de vrucht er precies aan bijdraagt is nog onbekend.

Een laatste tip!

De beste manier om erachter te komen welke producten jou het “kill-me-now” gevoel geven, kun je het beste een soort dagboek bijhouden. In jou hoofdpijndagboek noteer je wat je hebt gegeten en verbind je dit met de momenten waarop je een aanval krijgt.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP