Overgewicht door slaapgebrek
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Als het al niet moeilijk genoeg is om op gewicht te blijven, lijken de oorzaken van de gewichtstoename ook nog eens toe te nemen. Vanuit elk hoekje worden we bekogeld met onderzoeken die het een na het ander beweren! Zo ook het onderzoek uit de Universiteit van Berkley die heeft aangetoond dat laat naar bed gaan bij tieners en volwassenen mogelijk tot overgewicht kan leiden. Nu maar eens vroeg naar bed op de vrijdagavond dan?

De studie

De Universiteit van Berkley komt niet zomaar met hun claim. Ze hebben op ruim drieduizend tieners en jongvolwassenen hun onderzoek losgelaten. Uit de studie bleek dat voor elk uur dat de proefpersonen later naar bed gingen er ruim 2 punten op de BMI-index bijkwamen. Deze extra kilo’s kwamen er over een periode van 5 jaar bij. Zelfs als je die extra uurtjes laat opblijven gebruikt om te fitnessen ben je niet goed bezig, zegt het onderzoek. Het aantal uren beweging ten opzichte van de uren slaap die werden ingeleverd had namelijk helemaal geen effect!

Hoe kán dat nou?!

Het verband dat er bestaat tussen laat slapen en gewichtstoename op de lange termijn is er duidelijk. Helaas is het nog niet helemaal duidelijk waarom dit verband bestaat. Onthoud dit: 9 uur per nacht slapen is volgens de onderzoekers een absolute must om die sluipende kilo’s eraf te houden in de toekomst.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP