Personaliseer je work-out!
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Voor je gelijk begint met de work-outs die de beste ‘likes’ hebben op Facebook, kun je beter eerst kijken of deze oefeningen wel geschikt zijn voor jou. Gebruikelijke oefeningen zijn de ‘bench press’, de ‘dead lifts’, ‘squats’ en ‘rows’, maar zijn dit ook de oefeningen die het meest geschikt zijn voor jouw lichaamsbouw? Mocht het antwoord nee zijn dan betekent dit niet dat je de oefeningen helemaal niet kunt uitvoeren, je zult ze alleen moeten aanpassen naar wat voor jou geschikt is. Bekijk de tips hieronder eens en zie of bepaalde problemen jou bekend in de oren klinken.

Barbell Bench Press

Mannen of vrouwen met lange armen of problemen met de schouders opgelet. Dit is een oefening waar jullie hoogstwaarschijnlijk meer moeite mee hebben dan anderen. Het omhoog drukken van de ‘barbell’ zet een flinke druk op de armspieren en de schouders en hoe hoger je het gewicht omhoog moet drukken, hoe zwaarder deze druk wordt en hoe langer de afstand tot het afmaken van een press is. Mocht je problemen ondervinden met de bench press vanwege de lengte van je armen dan kun je deze oefening vervangen door het opdrukken op de vloer. Door de barbell vanaf de vloer op te tillen verklein je de afstand die je af moet leggen om de barbell op te drukken, maar behaal je toch het resultaat dat je beoogd.

Barbell backsquats

Opnieuw slecht nieuws voor de lange mensen onder ons. Ook de back squats met de barbell vallen voor deze groep mensen niet mee. Het is de koning onder de oorzaken van lage rugpijn bij grote mensen. Probeer af en toe de beweging van een backsquat te maken zonder de zware gewichten. Op deze manier verlaag je de kans op mogelijke blessures. Om de pijn in de onderrug te verminderen, kun je er ook voor kiezen om de backsquats te vervangen door dumbell step ups.

Rows en pull-ups

Mannen en vrouwen met kleine handen. Met kleinere handen heb je nu eenmaal minder grip en dit heeft weer invloed op de zwaarte die je kunt tillen. Je hoeft hierdoor oefeningen waarbij tillen te pas komt hierom niet op te geven, maar je kan de keuze van de oefening wel strategisch aanpakken. Misschien kun je de pull-ups vervangen door de ‘farmer walk’, een oefening waarbij je aan het lopen slaat met gewichten in elke hand. Probeer de zwaarte van het gewicht langzaam op te bouwen om toch dezelfde effecten als bijvoorbeeld pull-ups te creëren.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP