Pilates: 5 redenen waarom iedereen dit zou moeten proberen
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Als het neerkomt op Pilates, zijn de deelnemers of echte die-hards of mensen die nog nooit een voet in de pilates-studio hebben gezet. Als je iemand bent uit de latere groep, kun je hier lezen waarom je dit echt eens moet proberen!

Een strakke buik in 36 weken

Pilates pakt je buik aan. In de studies van Medicine & Science in Sports en Exercise is aangetoond dat na het volgen van pilates gedurende 36 weken de buikspieren van de dames die meededen aan het onderzoek 21% sterker waren dan voorheen.

Effectief tegen rugpijn

Sterkere buikspieren staan gelijk aan beter postuur en een afnemende rugpijn. Iemand met chronische rugpijn kan na 4 weken piilates al verbetering voelen. Na een vol jaar van wekelijkse pilatesoefeningen bleef de rugpijn bij de patiënten zelfs een jaar lang helemaal weg volgens de onderzoekers van de Journal of Orthopedic & Sports Physical Therapy. De onderzoekers geloven dat door de lage rug door pilatesoefeningen te verstevigen, pilates stress in de rug kan verminderen en de beweegbaarheid van de rug kan verbeteren.

Spaar je gewrichten

In de oefeningen in pilates beweeg je je langzaam en gecontroleerd waardoor het minimale schade aanricht aan je gewrichten tijdens het sporten.

Even helemaal loslaten

Bij pilates moet je je concentreren op je lichaam, je adem en hoe zij zich samen bewegen. Je hebt dus geen tijd om te denken aan rekeningen, werk, liefdesleven en andere drama voor een heel uur. Heerlijk, toch?

Flexibel worden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP