Proost op je gezondheid!
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Hoewel je moeder je waarschijnlijk al jaren zegt je groenten te eten, lijkt het nu de trend je groenten te drinken. Op het net zijn er miljoenen recepten te vinden met groente- en fruitshakes, maar is dit nu wel echt de beste manier om je gezondheidsdoelstellingen te bereiken?

Kant- en klaar of home-made?

Veel mensen zien op tegen het feit dat ze elke ochtend met een blender en een kilo groente in de aanslag hun shake in elkaar moeten draaien dus waarom dan niet gewoon in de winkel kopen? Nou, veel van deze kant-en-klare flesjes bevatten toegevoegde suikers. Ook zijn veel van de flesjes gepasteuriseerd (om de sapjes langer te bewaren) wat voor de echte die-hards van de groenteshakes betekent dat de voedingsstoffen hun effectiviteit verliezen. Hierbij komt nog dat die shakes vers natuurlijk veel lekkerder smaken, en dat proef je!

Nadelen

Er zijn, net als met bijna elke vorm van diëten, nadelen verbonden aan deze methode. Allereerst kost het tijd en veel geld om vol te houden en bovendien vullen de shakes niet zo, omdat er geen vezels in zitten. Het drinken van een teveel aan fruit kan de suikerspiegel ook nog eens flink verhogen en dat kan het gewicht juist verhogen in plaats van verlagen.

Dan maar niet doen?

Nee hoor! Het drinken van deze groentebommetjes heeft ook zijn voordelen zolang je een het drinken ervan een beetje strategisch doet. Omdat sappen geen vetten of eiwitten bevatten op de lange termijn, kun je de sapjes het beste combineren met bijvoorbeeld volgranen toast met pindakaas in de ochtend of combineer het als snack in de middag met amandelen of een beetje kaas. Zorg er hierbij ook voor dat je shake vooral een groentebasis heeft en doe rustig aan met het fruit om een teveel aan suikers te vermijden.

Misvattingen over de groenteshakes

Detoxen werkt niet

Je lilchaam werkt op automatische piloot als het neer komt op detoxen en heeft geen aanvullend dieet nodig om de afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen.

Dun voor even

Door het gebruiken van een dieet op basis van groenteshakes verlies je misschien snel een aantal kilootjes, maar dit is voornamelijk verlies van gewicht in water. Zodra je met het dieet stopt, komen die verloren kilootjes al gauw weer terug.

Verkouden?

Vermoeidheid, misselijkheid, slapeloosheid en hoofdpijn zijn veel voorkomende verschijnselen bij dit dieet op de lange termijn. Combineer zoals voorheen genoemd de groenteshakes dus met gezonde snacks.

3 Voorbeelden van groenteshakes

1. Zoete groenteshake (goed voor 500ml)

Mix de volgende producten in je blender voor een groenteshake met een lekker zoetje.
– 1,5 Granny Smith appels
– 4 Blaadjes boerenkool
– 8 Takjes peterselie
– 4 Selderijstengels
– 1 Komkommer
– ½ Citroen

2. Pittige wortelshake (goed voor 350ml)

– 7 Wortels
– 1cm Geraspte gember
– Sap van een halve limoen
– Een snufje cayennepeper
– Een snufje zout

3. Zoete bietenshake

– 1 Biet
– 1 Wortel
– 1 Ring ananas
– Sap van een halve citroen
– 2 Garnny Smith appels

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP