Shoulder press met stang
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

De shoulder press is niet alleen een goede oefening voor je schouders maar zorgt ook voor een sterke core! Tijdens de beweging is je lichaam continue bezig om het lichaam stabiel te houden waardoor het een oefening is die eigenlijk je complete lichaam traint. Een goede massabouwer voor de schouderspieren.

Met de shoulder press train je voornamelijk de schouderspier: Deltoideus maar ook de triceps

•Voorkant Schouder.
•Zijkant schouder.
•Grote borstspier
•Triceps
•Deltoideus, zijkant
•Trapezius

Beschrijving

Pak een stang iets wijder dan schouderbreedte vast met een overhandse greep. In de beginpositie laat je de stang rusten op de voorkant van je schouder en vanuit deze positie druk je de stang omhoog. Span je buikspieren aan en zorg dat je je armen helemaal uitstrekt aan het einde van de beweging.

variatie

Shoulder press met dumbells. De shoulder press kan met dumbells of een stang gedaan worden. Met dumbells kan je gemakkelijk de positie van je schouder veranderen waardoor je bijvoorbeeld gemakkelijk de nadruk op de voorkant van je schouder kan leggen door het naar voren brengen van je elleboog tijdens het omhoog drukken van de dumbell. Het grootste voordeel van de shoulder press met dumbells is dat het lichaam meer moeite moet doen om de dumbells in balans te houden waardoor je bijvoorbeeld ook meer kleinere spieren en je core gebruikt om je lichaam te stabiliseren.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP